Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σάλος από την αποκάλυψη του thebest για την συναυλία του «Σάπιου Χριστού» - Ο Δήμος Πάτρας πήρε πίσω την αίθουσα

Σάλος από την αποκάλυψη του thebest για ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Παρεμβάσεις ακροδεξιών κι εκκλησιαστικών κύκλων

Σάλο έχει προκαλέσει η παρέμβαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας της "Χρυσής Αυγής" στον εισαγγελλέα της Πάτρας προκειμένου να ακυρωθεί η συναυλία του συγκροτήματος "Σάπιος Χριστός" που είχε προγραμματιστεί για μεθαύριο Παρασκευή στην "Αίγλη" της Βέσο Μάρε. Η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να πάρει πίσω την αίθουσα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους διοργανωτές, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεσαίωνα...  Το θέμα αποκάλυψε το thebest.gr Στον εισαγγελέα Πατρών για συναυλία του "Σάπιου Χριστού" λόγω προσβολής των θείων... Ο Δήμος δε δίνει την αίθουσα, λόγω τεχνικών προβλημάτων απαντά η Μαιζώνος και έχει αρκετές προεκτάσεις.

Ενώ, η συναλία ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο Metropolis της Τσαμαδού, ωστόσο, υπάρχουν  παρεμβάσεις ακροδεξιών αλλά και θρησκευτικών κύκλων που επιθυμούν να ματαιωθεί και να μην γίνει ούτε σε άλλο χώρο.

Αυτό είναι το "απαγορευμένο" άρμα με τον Αμβρόσιο που κόπηκε από το Πατρινό Καρναβάλι!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Πατριωτικής Αυγής», Ανδρέας Νικολακόπουλος, που στηρίζεται από την «Χρυσή Αυγή», επισκέφθηκε αρχικά τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην γίνει η συναυλία. Στην συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Περιφερειάρχης, μαζί με 4 ακόμα άτομα, κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να ματαιωθεί η εμφάνιση του συγκροτήματος επειδή όπως υποστηρίζουν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών.

Οι διοργανωτές της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος και Γεωργία Παρασκευοπούλου μιλώντας στο thebest.gr ανέφεραν ότι αρχικά ο Δήμος Πατρέων είχε παραχωρήσει τον χώρο της Αίγλη, στη συνέχεια πήρε πίσω την παραχώρηση λέγοντας ότι πρόκειται για απόφαση του Δημάρχου Πατρεών και αργότερα επικαλέστηκε τεχνικά προβλήματα. Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται λόγος για «μεσαίωνα».

ΔΕΙΤΕ αναλυτικά  όσα υποστηρίζει η εταιρεία:Για νέο μεσαίωνα κάνει λόγο η εταιρεία που φέρνει στην Πάτρα το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός»- ΟΛΗ η ανακοίνωση

Στον χορό των αντιδράσεων μπήκε και η Μονή Εσφιγμένων η οποία με ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για έλευση… αντιχρίστων. Αναλυτικά αναφέρει: "Μετά από τα καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οι αντίχριστοι οι οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και την Παρασκευή, των Α' Χαιρετισμών προς Την Παναγία μας για να…. "προσφέρουν πολιτισμό"… έχουν ενημερωθεί τόσο η Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα».

Από την πλευρά της εταιρείας διοργάνωσης υπάρχει η πληροφόρηση ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον Δήμο από την εκκλησία για ακύρωση της συναυλίας.

Τι λέει ο Δήμος

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Τάκη Πετρόπουλο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την αναφορά στον Εισαγγελέα και ότι οι λόγοι για την μη διάθεση του χώρου είναι τεχνικοί. Σε ερώτηση του thebest.gr για το εάν η προγραμματισμένη συναυλία του Σαββάτου από άλλο συγκρότημα (συγκεκριμένα τον Γιάννη Αγγελάκα) θα γίνει, μας απάντησε αρχικά ότι θα έχουν προλάβει να αποκαταστασθούν τα τεχνικά προβλήματα μέχρι το Σάββατο, ενώ σε επόμενη επικοινωνία του με το thebest.gr πρόσθεσε ότι πιθανόν να μην έχουν αποκατασταθεί, ούτε και για τη συναυλία του Αγγελάκα.

Το thebest.gr επικοινώνησε το μεσημέρι και με τους διοργανωτές της συναυλίας του Γιάννη Αγγελάκα, ωστόσο, τα εισιτήρια προπωλούνται κανονικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις