Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αίγιο: Εκδήλωση για τις λοιμώξεις και τη χρήση αντιβιοτικών

Αίγιο: Εκδήλωση για τις λοιμώξεις και τη...

Στις 31/3 από τον Ιατρικό σύλλογο Αιγίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με κεντρικό θέμα "Λοιμώξεις κι ορθολογική χρήση αντιβιοτικών", την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου "Αλέκος Μέγαρης". Στόχος της εκδήλωσης που αφορά κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας είναι να συζητηθεί το θέμα των λοιμώξεων και παράλληλα η ανάγκη ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών.

Τα αντιβιοτικά είναι χημικές ουσίες που χορηγούνται για την αντιμετώπιση βακτηριακών και όχι ιογενών λοιμώξεων που προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η κατάχρηση αντιβιοτικών οδηγεί σε μειωμένη δραστικότητα αυτών, ειδικότερα όταν χορηγούνται άσκοπα (ανάπτυξη μηχανισμών «αντοχής» από τα παθογόνα).

Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών και σε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά βακτήρια.

Η αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά καθιστά δυσχερή την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που οφείλονται σε ανθεκτικά βακτήρια και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας σήμερα.

Κοινό και Επαγγελματίες Υγείας πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, ώστε να περιοριστεί η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της αντοχής.

Στο κρυολόγημα, στις ιώσεις και στη γρίπη η ξεκούραση, η καλή διατροφή και τα πολλά υγρά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πρόεδρος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου είναι η Αικατερίνη Υφαντή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being