Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιατί χρειάζομαι έναν Dedicated Server

Γιατί χρειάζομαι έναν Dedicated Server

Ενημερωθείτε αναλυτικά

Στην σημερινή κοινωνία, που έχει ως βάση της την τεχνολογία, κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να αναπτυχθεί χρειάζεται ένα πλήρως λειτουργικό ιστότοπο για να την εκπροσωπεί στο διαδίκτυο. Μόλις κάνετε αυτό το βήμα, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων. Στο αρχικό στάδιο, είναι λογικό να προχωρήσουμε σε μια κοινή πλατφόρμα φιλοξενίας. Εξάλλου, χρειάζεστε την επιχείρησή σας για να είστε σε θέση να πληρώσετε για τα έξοδά της. Όταν όμως η online επιχείρησή σας αυξηθεί αρκετά ή έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών τακτικά, είναι καιρός να αναβαθμίσετε σε έναν εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών. Εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε έναν dedicated server.

 

1. Ενισχυμένη ασφάλεια

Η σημασία της ασφάλειας όταν πρόκειται για μια online επιχείρηση δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά εάν συλλέγετε ευαίσθητα δεδομένα από τους επισκέπτες σας ή πουλάτε online. Το κοινόχρηστο web hosting είναι τόσο ασφαλές όσοι προστασία είναι σε θέση να προσφέρει η εταιρεία φιλοξενίας. Αυτοί οι διακομιστές είναι πολύ επιρρεπείς σε παραβιάσεις της ασφάλειας και σε επιθέσεις με τη μορφή ιών, hacks ή άλλων κινδύνων. Το πρόβλημα με τους κοινόχρηστους διακομιστές είναι ότι δεν σας συμπεριλαμβάνουν στις ενημερώσεις τους ή ακόμη και σε τείχη προστασίας και σε εγκαταστάσεις προστασίας από ιούς. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να καταλάβετε ότι ο ιστότοπός σας έχει παραβιαστεί. Ένας dedicated server στην Ελλάδα θα σας επιτρέψει να προσφέρετε τη βέλτιστη ασφάλεια για τον δικό σας ιστότοπο και για οποιαδήποτε αποθηκευμένη πληροφορία κάποιου χρήστη. Ενώ θα είστε υπεύθυνοι για να βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής σας είναι ασφαλής, υπάρχουν αρκετοί πάροχοι που παρέχουν διαχειριζόμενους αποκλειστικούς διακομιστές.

 

2. Διακομιστής και φορτίο κίνησης

Ο όγκος της κυκλοφορίας που έρχεται στον ιστότοπό σας καθημερινά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη λειτουργικότητά του. Εάν ο ιστότοπός σας λαμβάνει καθημερινά χιλιάδες μοναδικούς επισκέπτες, τότε θα πρέπει να εξετάσετε έναν dedicated server ή, τουλάχιστον, ένα VPS. Το τελευταίο παρέχει μια ενδιάμεση υπηρεσία για επιχειρήσεις που δεν είναι έτοιμες να κάνουν το άλμα σε ένα πλήρες dedicated server. Το φορτίο του διακομιστή μπορεί επίσης να δικαιολογεί την αναβάθμιση σε έναν ειδικό διακομιστή. Αν ο διακομιστής που χρησιμοποιείτε φιλοξενεί πολυάριθμους ιστότοπους με πάρα πολλές διαδικασίες που περιμένουν να εκτελεστούν, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις επιδόσεις τους. Ένα υψηλό φορτίο διακομιστή μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλους χρήστες που χρεώνουν τους πόρους του διακομιστή. Η μετάβαση σε έναν ειδικό διακομιστή μπορεί να προχωρήσει αρκετά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

 

3. Χρόνοι φόρτωσης σελίδας

Οι κακοί χρόνοι φόρτωσης μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοση του ιστότοπού σας. Οι περισσότεροι επισκέπτες συνήθως περιμένουν δύο με τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσουν μια σελίδα, μετά απλώς πηγαίνουν στον επόμενο ιστότοπο. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επισκεψιμότητα του ιστότοπου, το οποίο η Google έχει ενσωματώσει πραγματικά τις ταχύτητες φόρτωσης σε SEO. Κάθε server έχει τις δικές του προδιαγραφές και όταν έχετε έναν μεγάλο αριθμό web hosting λογαριασμών που μοιράζονται τους ίδιους πόρους, μπορεί να συντρίψει τη μνήμη RAM και CPU και να έχει ως αποτέλεσμα το χρόνο διακοπής. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα υπάρξουν στιγμές που ο ιστότοπός σας θα φορτώνει οδυνηρά αργά ή απλά δεν θα φορτώνει εντελώς. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το quandary με τη μετάβαση σε έναν dedicated server.

 

4. Προσαρμοσμένες επιλογές προγραμματισμού

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε ειδική φιλοξενία για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του προσαρμοσμένου προγραμματισμού. Αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών cron, scripts κελύφους και οποιοδήποτε προσαρμοσμένο λογισμικό. Ο τυπικός κοινόχρηστος web hosting πάροχος δεν σας δίνει πολλές επιλογές προσαρμοσμένου προγραμματισμού. Με ειδικό διακομιστή, μπορείτε να επιλέξετε το λογισμικό που θέλετε, ποιες προδιαγραφές υλικού θα χρησιμοποιήσετε, ποιο λειτουργικό σύστημα χρειάζεστε και διάφορες άλλες προσαρμοσμένες επιλογές προγραμματισμού. Με λίγα λόγια, σας προσφέρει πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος φιλοξενίας σας.

 

5. Εξισορρόπηση φορτίου και μελλοντική ανάπτυξη

Εάν προβλέπετε μια αύξηση στην ηλεκτρονική σας επιχείρηση, θα χρειαστείτε σίγουρα έναν dedicated server. Για παράδειγμα ότι έχετε μια επιχείρηση με συστήματα συναγερμού. Και αποφασίσατε να προωθήσετε τον καλύτερο συναγερμό σας, τον Paradox SP6000. Αν περιμένετε πολύ χρόνο πριν αναβαθμίσετε το διακόπτη, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή, για να μπορέσετε να μεταφέρετε στο νέο σας διακομιστή χωρίς μεγάλες δοκιμασίες. Από την άλλη πλευρά, η εξισορρόπηση φορτίου αναφέρεται στη διαδικασία διανομής του φόρτου εργασίας σε ένα διακομιστή. Πρόκειται για ένα κοινό ζήτημα με την κοινή φιλοξενία, κυρίως λόγω των πάρα πολλών διαφορετικών λογαριασμών που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους πόρους ταυτόχρονα. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να διαπιστώσετε ότι υπάρχει πρόβλημα ισορροπίας φορτίου, σε ποιο σημείο ο ιστότοπός σας θα έχει ήδη πάρει το χτύπημα. Η μετάβαση σε ειδικό διακομιστή σάς επιτρέπει να προγραμματίσετε όλες τις εργασίες και τις διαδικασίες σας, εξασφαλίζοντας στη συνέχεια αποτελεσματική κατανομή φορτίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά