Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με τη Χρυσή Άρκτο για το σύνολο του έργου της τιμάται στο Βερολίνο η Σαρλότ Ράμπλινγκ

Με τη Χρυσή Άρκτο για το σύνολο του έργο...

Άφησε εποχή ως "Θυρωρός της Νύχτας" στην ταινία της Λιλιάνα Καβάνι

Συγκινημένη από τη βράβευσή της με τη Χρυσή Άρκτο για το σύνολο της προσφοράς της στην τέχνη δήλωσε η σπουδαία Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.

Η 73χρονη ηθοποιός, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ των οποίων και στον θρυλικό όσο και τομηρό "Θυρωρό της Νύχτας" της Λιλιάνα Καβάνι (1974) όπου υποδυόταν μια διασωθείσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Μεταξύ άλλων, η Ράμπλινγκ έχει εμφανιστεί στο "Τζόρτζι Γκερλ" (1966) με τη Λιν Ρεντγκρέιβ, τις "Ζωντανές Αναμνήσεις" του Γούντι Άλεν (1980) και σε πολλές ταινίες του Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν την τελευταία 20ετία.

Το 2015 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για την ερμηνεία της στο ρομαντικό δράμα "45 χρόνια" του Άντριου Χέιγκ. Για το ρόλο της αυτό προτάθηκε και για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

"Χαίρομαι πολύ που θα πάρω την Άρκτο γιατί έχω ήδη μια αργυρή και τις προάλλες κάποιος με ρώτησε: "Πού είναι η χρυσή;". Κι εγώ απήντησα: Λοιπόν, θα επιστρέψω σύντομα μ' αυτήν", είπε η Ράμπλινγκ."Είναι θαυμάσιο, ιδίως επειδή (η βράβευση) γίνεται από τον Ντίτερ Κόσλικ, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα και έχω συνεργαστεί πολύ μαζί τους και για αυτό είναι πολύ συγκινητικό", πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ έχει χαρακτηρίσει την Ράμπλινγκ "σύμβολο του αντισυμβατικού και συναρπαστικού κινηματογράφου".

Το 2001 η Ράμπλινγκ έπαιξε και στην εμπορική επιτυχία «Spy game – Παιχνίδι κατασκόπων» του Τόνι Σκοτ πλάι στους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Μπραντ Πιτ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture