Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟΥΣ 50.000 ΘΕΑΤΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η «ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ» ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ

ΤΟΥΣ 50.000 ΘΕΑΤΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Στα Bafta κέρδισε 7 βραβεία, ανάμεσα τους και του α' γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν

Mε τους Πατρινούς σινεφίλ να περιμένουν έως την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 για να δουν την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, το «πειραγμένο» φιλμ εποχής για την βασίλισσα Άννα της Αγγλίας του 18ου αιώνα που είναι υποψήφιο για 10 Όσκαρ και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 τιμήθηκε με 7 Bafta της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έχει αρχίσει ήδη να σαρώνει σε εισιτήρια στη χώρα μας.

Σε 31 αίθουσες πανελλαδικά (26 στην Αθήνα και 5 στη Θεσσαλονίκη) η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου έκοψε το περασμένο 4ήμερο 7-10/2/2019, κοντά στα 36.000 εισιτήρια σύμφωνα με το flix.gr ενώ μαζί και με τα εισιτήρια της πρώτης εβδομάδας που είχε βγει σε μόλις 2 αίθουσες της Αθήνας, ήδη άγγιξε τα 50.000. Όπως έχουμε πει το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από σινεφίλ και μη και στα Odeon Veso Mare όπου θα έρθει το φιλμ, ήδη πολλοί θεατές ρωτούν για την ταινία και προβλέπεται να είναι η 1η επιλογή έστω και από περιέργεια το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Κατά την τελετή των BAFTA την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο, η «Ευνοούμενη – The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου κατάφερε να φύγει με τα περισσότερα βραβεία, προοιωνίζοντας μεγάλες βραβεύσεις και στα επερχόμενα Όσκαρ. Βέβαια είναι αλήθεια ότι κοντραρίστηκε με το «Ρόμα» του Κουαρόν, το οποίο πήρε 4 Bafta αλλά σημαντικά όπως της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας.

Η αιχμηρή ταινία εποχής του 45χρονου Έλληνα δημιουργού αναδείχθηκε καλύτερη Βρετανική ταινία, ενώ διακρίθηκε για το πρωτότυπο σενάριο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των Ολίβια Κόλμαν και Ρέιτσελ Βάις, στον α’ και β’ γυναικείο ρόλο αντίστοιχα. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στα Όσκαρ ιδίως στον α’ γυναικείο ρόλο μιας και η «κόντρα» και ανταγωνισμός της Ολίβια Κόλμαν και της Γκλεν Κλόουζ είναι τεράστιος!

Να θυμίσουμε πως το βραβείο ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου απέσπασε στα Bafta επάξια ο Ράμι Μάλεκ για τη συγκλονιστική ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι στο συναρπαστικό «Bohemian Rhapsody» και δείχνει να πηγαίνει ως φαβορί στα Όσκαρ. Επίσης αναμενόμενα, η βιογραφία του frontman των Queen κέρδισε και το βραβείο ήχου.

Τέλος, το «Vice: Ο δεύτερος στην ιεραρχία» του Άνταμ Μακέι (μία ακόμη ταινία της εταιρεία Odeon), η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ με τον Κρίστιαν Μπέιλ βραβεύτηκε στα Bafta στην κατηγορία μοντάζ.

O Ράμι Μάλεκ.

O Ράμι Μάλεκ.

O Ράμι Μάλεκ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture