Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να ζητάμε βοήθεια, δεν είμαστε ξερόλες

Να ζητάμε βοήθεια, δεν είμαστε ξερόλες

Του Στέλιου Ταταράκη

Ζούμε σε ένα κόσμο που τα ξέρουμε όλα. Μαθαίνουμε πως πρέπει να τα ξέρουμε όλα. Ο διπλανός μας δεν ξέρει παραπάνω από εμάς, δεν μπορεί να μας μιλήσει, τα ξέρουμε όλα. Όλοι μας είπαν να διαβάσουμε πολύ, να μην μιλάμε σε αγνώστους. Να είμαστε κλειστοί.

Αυτό που κατάφεραν με όλα αυτά είναι να γίνουμε ξερόλες, χωρίς όρεξη και θέληση να πάρουμε άλλη γνώση, να ακούσουμε κάποιον άλλο. Μάθαμε να μιλάμε πολύ και να ακούμε καθόλου. Ο εγωισμός μας είναι πολύ ψηλά χωρίς λόγο. Δυστυχώς ο ξερόλας δεν πάει μακριά, αντίθετα ο ταπεινός και αυτός που ζητάει βοήθεια και θέλει να μάθει μπορεί να εξελιχθεί.

Αυτός που ζητάει βοήθεια πάει μακριά. Ως άνθρωποι έχουμε κάποιες δυνατότητες και με αυτές μπορούμε να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Αυτές οι δυνατότητες όμως μπορούν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν, σε μεγάλο βαθμό. Όμως δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα, είμαστε επιλεκτικοί και ασχολούμαστε με συγκεκριμένα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

Για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να πάμε ακόμα πιο μακριά χρειάζεται να βρούμε ανθρώπους που έχουν κάποια άλλα ενδιαφέροντα και πάθος, να γίνουμε ομάδα π.χ. οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες κλπ για να μπορέσουμε να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, με αυτόν τον τρόπο να έρθει η εξέλιξη που θέλουμε.

Εάν αρχίσει να χτίζεται η ομάδα, με το καιρό έρχονται και άλλα άτομα με διαφορετικές δεξιότητες και πάθος, μας βοηθάνε και γινόμαστε καλύτεροι, νοητικά και πνευματικά. Αυτό συμβαίνει διότι ο καθ’ ένας έχει ένα μέγιστο, ένα ταβάνι, το θέμα είναι όταν φτάσεις στο ταβάνι να έχεις βοήθεια από κάποιον ώστε να ξεπεράσεις το εμπόδιο που έχεις βάλει.

Μπορούμε να το παρομοιάσουμε σαν αλυσίδα, όλοι οι κρίκοι συνδέονται και δημιουργείται κάτι συμπαγές και γερό, εάν ο ένας κρίκος σπάσει ή δεν υπάρχει τότε τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Η βοήθεια είναι αυτός ο κρίκος που λύπη και μπορεί να συμπληρώσει την αλυσίδα μας. Για όλα υπάρχει λύση, άκρη να είμαστε ταπεινοί και μην το παίζουμε ξερόλες. Μόνο ξερόλες είμαστε που δεν γνωρίζουμε τίποτα.

Ο εγωισμός μας και η ξεροκεφαλιά μας είναι αυτά τα εμπόδια που βάζουμε μόνοι μας οπότε ας μην λέμε πως φταίνε οι άλλοι. Ας επιλέξουμε τι θέλουμε και ας δράσουμε για να το αποκτήσουμε.

Μάθαμε πως δεν πρέπει να ζητάμε βοήθεια, πως πρέπει να τα ξέρουμε όλα, αυτό είναι λάθος. Το να ζητήσεις βοήθεια είναι ότι καλύτερο έχεις επιλέξει να κάνεις. Όμως χρειάζεται να δουλέψεις με τον εγωισμό σου, διότι ζητάω βοήθεια και είμαι εγωιστής δεν πάνε μαζί. Μην εμποδίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, αρκετά εμπόδια μας βάζει οι κοινωνία.

Μην είσαι ξερόλας, ζήτα βοήθεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις