Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κι όμως αυτή τη φορά η Πάτρα φαίνεται ότι κόβει όντως το κάπνισμα... Άκαπνη και η Ρήγα Φεραίου

Κι όμως αυτή τη φορά η Πάτρα φαίνεται ότ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το 85% των καταστημάτων τηρεί την απαγόρευση - Δυστυχώς κάποιοι μέχρι τις 00.00

Την απόφαση να ακολουθήσουν επιτέλους τον αντικαπνιστικό νόμο φαίνεται ότι πήραν οι Πατρινοί επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης. Η διαφορά είναι αισθητή στα μαγαζιά της πόλης, ενώ όλα δείχνουν ότι οι αυστηροί έλεγχοι για τους οποίους προειδοποίησε το υγειονομικό αποδίδουν.

Θέμα στον Guardian η μείωση ρεκόρ του καπνίσματος στην Ελλάδα, την ώρα που η Πάτρα κόβει (;) το τσιγάρο

Μάλιστα το φαινόμενο να βλέπεις πελάτες έξω από τα μαγαζιά να αψηφούν το κρύο προκειμένου να καπνίσουν είναι πλέον συχνό φαινόμενο.

Ακόμα και στα πιο κεντρικά μαγαζιά, αυτά της Ρήγα Φεραίου, τα τασάκια έχουν αποσυρθεί

 

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, το 85% των μαγαζιών έχει συμμορφωθεί με τον αντικαπνιστικό νόμο και απαγορεύει το κάπνισμα στους πελάτες, μέσα στο χώρο του. Ακόμα και στα πιο κεντρικά μαγαζιά, αυτά της Ρήγα Φεραίου, τα τασάκια έχουν αποσυρθεί.

«Βέβαια είναι και θέμα ευαισθησίας που διαθέτει ή όχι ο κάθε επιχειρηματίας. Υπάρχει ένα 15% που τα εμφανίζει μετά τις 23:30-00:00, ώρα κατά την οποία δεν γίνονται έλεγχοι από το υγειονομικό.

Είναι οι «πειρατές» όπως συνηθίζω να τους λέω που γίνονται παραβατικοί προκειμένου να μην χάσουν κάποιους πελάτες. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα πειθαρχήσουν στο 100% και θα τελειώσουμε με αυτό το ζήτημα. Είναι κάτι που πρέπει να εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η νομοθεσία άλλωστε επιβάλλει πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ στον καπνιστή, ενώ σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων που ανέχεται την παραβίαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.

Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

 

Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις