Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αντιπολίτευση σε Δήμο για την τελετή έναρξης: Ξεγυμνώσατε το καρναβάλι προτού αρχίσει

Αντιπολίτευση  σε Δήμο για την τελετή έν...

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Οξεία κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής Αρχής της Πάτρας για την τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ασκούν με κοινή τους δήλωση τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Καρναβαλικού Οργανισμού. Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση κατηγορούν τη δημοτική Αρχή πως «ξεγύμνωσε το καρναβάλι πριν καν αρχίσει» και ζητούν απαντήσεις για ξεκάθαρες απαντήσεις «για την αποτυχία της έναρξης, για τις συμβάσεις  που έχετε συνάψει και για την παντελή έλλειψη ευαισθησίας που επιδείξατε».

Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας

Η ανακοίνωση, που υπογράφεται από τους: Κωσταντίνο Μαρκέτο της παράταξης «Νέα Πόλη», Νίκο Κανελλάκη από τη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη πόλη» και τον Απόστολο Μάρκο από την παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», έχει ως εξής:

«Η έναρξη του Καρναβαλιού 2019, ακυρώθηκε εν τη γενέσει της κατά τα 2/3 της,  λόγω καιρικών συνθηκών. Μαζί της «χάθηκε» και το κονδύλι των 60.000 ευρώ. Η φετινή έναρξη, που λόγω προεκλογικής περιόδου σχεδιάστηκε πλούσια και περιεκτική και  με σκηνοθετική κάλυψη, κατέληξε, να ξεκινήσει μία ώρα μετά και να εξελιχθεί σε μία παταγώδη αποτυχία, με ελάχιστο περιεχόμενο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, σαν δημοτική αρχή,  δεν έχετε πάρει την ευθύνη που σας αναλογεί, όχι βέβαια για τις καιρικές συνθήκες, αλλά γιατί:

Οι αναθέσεις που κάνατε, δείχνουν ότι, χωρίς προετοιμασία, την τελευταία στιγμή σχεδιάσατε την τελετή και δεν «προλαβαίνατε» να λειτουργήσετε με διαγωνισμούς.

Δεν διασφαλίσατε τα 60.000 ευρώ, που είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών.

Δεν υπολογίσατε την πιθανότητα να βρέξει τον Γενάρη

Δεν προφυλάξατε με στέγαστρα τις εξέδρες.

Δεν είχατε  εναλλακτικό πλάνο για την περίπτωση βροχής

Δεν υπήρχε ομάδα στήριξης για την εκδήλωση

Αφήσατε στην τύχη τους τα πληρώματα, να διασχίσουν μόνα τους την πλατεία,  ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους θεατές, μέσα στη βροχή, μέχρι να ανέβουν στην εξέδρα,  να υποστηρίξουν την «εκδήλωση» και να σώσουν την κατάσταση.

Τέλος, όχι μόνο δεν ζητήσατε συγγνώμη για την ανεπίτρεπτη ολιγωρία σας στην αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού για την Πάτρα γεγονότος,  αντίθετα, μοιράσατε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές!

Είναι ντροπή,  γιατί ξεγυμνώσατε το καρναβάλι  προτού αρχίσει, γιατί η πόλη ήταν παρούσα στην έναρξη κι εσείς απόντες, γιατί ενεργοποιήσατε τον αυτόματο πιλότο, πριν την απογείωση, γιατί εκμεταλλευτήκατε την ευσυνειδησία κάποιων υπαλλήλων και την «αυτοθυσία» των καρναβαλιστών.

Είναι υποχρέωση δική σας και απαίτηση της Πάτρας και του θεσμού του Καρναβαλιού, να δώσετε  άμεσα, ξεκάθαρες απαντήσεις για την αποτυχία της έναρξης, για τις συμβάσεις  που έχετε συνάψει και για την παντελή έλλειψη ευαισθησίας που επιδείξατε.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture