Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τσίπρας: «Θα πάμε άμεσα σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή»

Α. Τσίπρας: «Θα πάμε άμεσα σε διαδικασία...

Ραγδαίες οι εξελίξεις

«Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω. Δεν το έκανα ούτε το 2015, δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Ζητώ ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες.» Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, ζητώ δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών – ΔΕΙΤΕ LIVE

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του. Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

Α. Τσίπρας: «Θα πάμε άμεσα σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή»

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου και το τέλος της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, κατά τη συνεργασία τους, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και καταφέραμε να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, ενώ άνοιξε ο δρόμος για την καταπολέμηση της διαπλοκής.

Ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη, όπως είπε, συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια, από τον οποίο, είχε ζητήσει «καθαρές κουβέντες».

O Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019.

Αν δοθεί στην κυβέρνηση η Ψήφος Εμπιστοσύνης από τη Βουλή, την ακόλουθη εβδομάδα θα έρθει προς έγκριση στην Ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ο νέος Υπουργός Άμυνας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις