Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ- ΠOIOI ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΕΞΕΔΡΕΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ- ΠOIOI ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥ...

Σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης του ΔΗΠΕΘΕ

Τελειώνει η εορταστική περίοδος με τα Θεοφάνεια την Κυριακή 6/1 και πλέον η πόλη της Πάτρας θ’ αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει στο κλίμα του καρναβαλιού μιας κι όπως επιτάσσει το έθιμο και η παράδοση, την ημέρα του Αγ. Αντωνίου στις 17/1 θα ξεπροβάλλει στους δρόμους της Αχαικής πρωτεύουσας ο Τελάλης για να αναγγείλει το νέο της τελετής έναρξης της φετινής μακράς είναι η αλήθεια καρναβαλικής περιόδου, που θα διαρκέσει αισίως έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 (Καθαρά Δευτέρα στις 11/3).

Η προετοιμασία για το τελετουργικό της έναρξης το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 καιρού πάντα επιτρέποντος, έχει ξεκινήσει αν και οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο μιας και για κάποιες δυνατές καλλιτεχνικές συμμετοχές οι τελικές υπογραφές αναμένεται να πέσουν αυτή την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019.

Το thebest.gr προσπάθησε να μάθει κάποια βασικά στοιχεία που θα αποτελέσουν τον κορμό της συγκεκριμένης βραδιάς που θα μεταφέρει το μήνυμα του κεφιού και της καρναβαλικής χαράς όχι μόνο στους Πατρινούς αλλά και σε όλη τη χώρα. Επίσης μην ξεχνάμε πως η φετινή τελετή έναρξης γίνεται και εν μέσω προεκλογικής περιόδου και η Δημοτική αρχή εντός συγκεκριμένου μπάτζετ χωρίς σπατάλες, θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό προσφέροντας στον κόσμο μία εντυπωσιακή, δουλεμένη τελετή έναρξης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μάθαμε, για τις ανάγκες του τελετουργικού δεν θα στηθεί μία σκηνή αλλά διαφορετικές σκηνές στην πλατεία Γεωργίου Α' (ο αριθμός δεν διευκρινίστηκε, υποθέτουμε πως θα είναι τουλάχιστον 2 ή 3 διαφορετικές σκηνές στην πλατεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το μπαλκόνι του εμβληματικού κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, αυτού του κομψοτεχνήματος του Τσίλλερ).

Την συνολική σκηνοθετική επιμέλεια της τελετής έναρξης για το Καρναβάλι 2019 έχει αναλάβει ένας καλός γνώστης του θεάτρου με άποψη και αισθητική, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης. Η 4μελής ομάδα που ουσιαστικά δουλεύει στενά για την οργάνωση της τελετής έχει επικεφαλής τον Σταύρο Τσακίρη και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης – Πατρινό Καρναβάλι Νίκο Χρυσοβιτσάνο μαζί με δύο πολύ έμπειρα στελέχη του Δήμου στο πολιτιστικό κομμάτι.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της φετινής τελετής έναρξης θα είναι η συνδρομή των καρναβαλικών πληρωμάτων ενώ από μουσικής πλευράς θα πάρουν μέρος Πατρινά συγκροτήματα τόσο του κλασικού όσο και πιο μοντέρνου ρεπερτορίου.

Μεταξύ των καλλιτεχνικών ομάδων που θα δώσουn το παρών, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η ταλαντούχα ομάδα ULALOUM Street Show Band (υποψήφια και στα βραβεία Πρόσωπα της Χρονιάς 2018 που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος), η οποία συστάθηκε την περασμένη άνοιξη από τον μαέστρο Γιώργο Μπαμπαράκο στα Καλάβρυτα, με συμμετοχή μουσικών τόσο από τα Καλάβρυτα όσο και από την περιοχή της Αιγιάλειας. Οι ULALOUM μάλιστα συμμετείχαν το καλοκαίρι που μας πέρασε στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ DIFFWINDS στο Λουξεμβούργο, όπου και απέσπασαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία νεοεμφανιζόμενου συγκροτήματος.

Την μπάντα αποτελούν οι: Γιώργος Μπαμπαράκος – Μαέστρος, Πρόδρομος Βουρλιώτης –Τρομπέτα, Θόδωρος Μαντάς – Τρομπέτα, Μυρτώ Μπαμπαράκου – Σαξ. Άλτο, Φωτεινή Στεφανοπούλου – Σαξ. Άλτο, Τίμος Σπανόπουλος – Σαξ. Τενόρο, Σπύρος Ασημακόπουλος –Τρομπόνι, Χάρης Αργάνης –Τούμπα, Χρήστος Ασημακόπουλος – Κρουστά, Παναγιώτης Παναγάκος – Κρουστά. Την κινησιολογία της ομάδας επιμελείται η χορογράφος Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου.

Ακόμα στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού 2019 αναμένεται να λάβει μέρος και μία ομάδα τυμπανιστών από την γειτονική Κόρινθο ενώ έχει γίνει πρόταση να τραγουδήσει η αγαπητή και εξαιρετικά ταλαντούχα και λαμπερή Πατρινή σοπράνο και σώουγούμαν Νίνα Λοτσάρη.

Την επόμενη εβδομάδα επίκειται να δοθούν επισήμως από το Δήμο λεπτομέρειες για το όλο τελετουργικό, από το οποίο εννοείται πως δεν θα λείψουν και τα απαραίτητα πυροτεχνήματα.

Να προσθέσουμε πως η φετινή τελετή έναρξης θα συνδυαστεί και με την λεγόμενη «καρναβαλική, λευκή νύχτα» με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα έως τις 11 το βράδυ του Σαββάτου 19/1, αν και ως γνωστόν έχουν υπάρξει σθεναρές αντιδράσεις από τους εμπορουπάλληλους αλλά και από μερίδα εμπόρων ενώ και η Δημοτική αρχή δεν βλέπει θετικά το εγχείρημα.

Επίσης όπως είχε αποκαλύψει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Νίκος Χρυσοβιτσάνος στις αρχές Δεκεμβρίου, κατασκευάζονται ήδη για το Καρναβάλι του Μαρτίου 2019, 2 εντυπωσιακά άρματα του Βασιλιά Καρνάβαλου και της Βασίλισσας, όπου εκτός από κίνηση, θα έχουν και ειδικά εφέ ενώ έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση για το άνθινο άρμα. Ακόμα στο άνοιγμα της μεγάλης καρναβαλικής Παρέλασης θα υπάρχει Κινέζικο καλλιτεχνικό σχήμα που θα παρουσιάσει το γνωστό, φαντασμαγορικό δρώμενο του δράκου.

Τέλος από την ημέρα του Αγ. Ιωάννου 7/1 οι εργαζόμενοι στο τμήμα του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων θ’ αρχίσουν έναν «αγώνα δρόμου» για να απομακρύνουν τον Χριστουγεννιάτικο φωτισμό και να αρχίσουν να τοποθετούν τα αποκριάτικα φωτιστικά, διακοσμητικά στοιχεία.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture