Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη & Πέμπτη ο ναός Αγίου Νικολάου

Πάτρα: Πανηγυρίζει Τετάρτη & Πέμπτη ...

Θα τελεστεί και Θεία δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό

Με την έξοδο της εικόνας του Αγίου Νικολάου & ικετευτική δέηση στις 11 το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 θα ξεκινήσει ο διήμερος εορτασμός στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών πλάι στις γνωστές σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη.

Στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της εορτής του δημοφιλούς αγίου και προστάτη των ναυτικών, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές.

Στις 22.00 θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Σπυρόπουλος και ανήμερα το πρωί της Πέμπτης 6/12 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και στις 11 το πρωί θα τελεστεί η Θεία Δοξολογία για τις αρχές του τόπου και το Πολεμικό Ναυτικό που γιορτάζει και τιμά με ξεχωριστό τρόπο τη μέρα αυτή.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τον εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Θα υπάρχει και τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς προσκύνηση.

*Μεγάλος θα είναι και ο εορτασμός στην ιερά κοινοβιακή μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών (παλαιομονάστηρο) όπου την Τετάρτη 5/12 το απόγευμα θα ιερουργήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και το πρωί της Πέμπτης ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις