Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

14 βαθμούς "έριξε" τη θερμοκρασία η "Πηνελόπη" - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα και πότε θα βελτιωθεί

14 βαθμούς "έριξε" τη θερμοκρα...

Άνεμοι και χιόνια

Κρύο έφερε η Πηνελόπη και στην Πάτρα, ενώ σε βορειότερες περιοχές της χώρας έριξε τον υδράργυρο μέχρι και 14 βαθμούς κελσίου , σε διάστημα 24 ωρών.

Σημαντική  πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί η Πηνελόπη στη ΒΑ Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης 28/11, με 14 βαθμούς πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 24 ώρες (από τους 16 στους2 βαθμούς), όπως διακρίνεται και στα διαγράμματα των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στους Μεταξάδες Έβρου  και στο Διδυμότειχο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ

Την Πέμπτη (29-11-2018)

Α. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο, θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.

 

Ψυχρή "εισβολή" μας φέρνει η "Πηνελόπη" - Πού θα βρέξει , πού θα χιονίσει

Β. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους πολύ πυκνά στα ορεινά και σε ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα βόρεια θα είναι πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από τα 500 μέτρα και στα νότια πάνω από 700 μέτρα. Από αργά το απόγευμα τα χιόνια στην Μακεδονία θα εξασθενήσουν.

Γ. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλάζι θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Δ. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα για σήμερα - Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή φάση της κακοκαιρίας «Πηνελόπη», δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας και το Αιγαίο χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, καθώς επίσης και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Την Πέμπτη 29/11/2018, προβλέπεται κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη (δυτικά τμήματα) και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ημιορεινά της βόρειας χώρας. Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα ανατολικά.

Την Παρασκευή 30/11/2018 προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ (Χάρτης 2, αριστερά), με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ (Χάρτης 2, δεξιά).  Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο 01/12 και 02/12/2018 με εξαίρεση το Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές το Σάββατο 01/12/2018. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν σε εντάσεις τα 5-6 μποφόρ,  ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

πηγή meteo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις