Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μας κάνατε Τα… μπάχαλα- Κάτοικοι κι επαγγελματίες απαιτούν κυκλικό κόμβο- ΒΙΝΤΕΟ με το κυκλοφοριακό κομφούζιο

Πάτρα: Μας κάνατε Τα… μπάχαλα- Κάτοικοι ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ζητούν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην πλατεία των Ταμπαχάνων Πατρινοί που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή. Οι συμπολίτες διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι μετά την παράδοση της Μικρής Περιμετρικής άλλαξαν προς το χειρότερο οι κυκλοφοριακές συνθήκες, δυσκολεύοντας το πέρασμα των οχημάτων αλλά και τη ζωή των κατοίκων.

Όπως τόνισαν τα Ταμπάχανα έγιναν Τα… μπάχαλα απαιτώντας άμεσα να τρέξουν οι διαδικασίες ώστε τα φανάρια να αντικατασταθούν από έναν κυκλικό κόμβο αντίστοιχο εκείνου που υπάρχει στο Κουκούλι. Παρά τη βροχή στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι και επαγγελματίες οι οποίοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην έξοδο της Περιμετρικής.

Όπως επισήμαναν θέλουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις γειτονιές τους, να δουλεύουν και να περπατούν χωρίς προβλήματα και κινδύνους. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος των πολιτών, Νίκη Ντούκα, εξήγησε ότι από και προς την Περιμετρική περνούν οχήματα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζεται Νηπιαγωγείο και Δημοτικό.

«Το μπάχαλο είναι απίστευτο. Από Αρόη ή Εγλυκάδα θέλεις ένα τέταρτο με 20 λεπτά για να διέλθεις. Υπάρχουν οικογένειες που κάνουν αυτή τη διαδρομή 3 και 4 φορές την ημέρα. Σκεφτείτε την ταλαιπωρία και το έξοδο στο οποίο υποβάλλονται. Εχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Ντούκα.  Οι συμπολίτες καλούν όλους αυτούς που τους έφτασαν σε αυτό το σημείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο, και πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους αντρίκια, να πάνε στην κυβέρνηση να πάρουν χρήματα και να προχωρήσουν με το έργο του κυκλικού κόμβου. Να πάνε στην κυβέρνηση και να διεκδικήσουν το έργο», σχολίασε η κυρία Ντούκα.

Άλλος συμπολίτης, ο Περικλής Γεραλής, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η οδός Μεσσάτιδος πλημμυρίζει με τις βροχές και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με μια έντονη νεροποντή να υπάρξουν ακόμα και θύματα. «Η οδός Μεσσάτιδος με τις βροχές πλημμυρίζει, και γίνεται το ρέμα της Αρόης και τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα κινδυνεύουν να παρασυρθούν. Θα γίνει στα Ταμπάχανα ένα Μάτι από τα αυτοκίνητα», επισήμανε. Παράλληλα αρκετοί κάτοικοι επισήμαναν ότι εάν δεν ανοίξει η «μάντρα της οδού Τισσαμένος η οποία ουσιαστικά καταργήθηκε ως δρόμος, το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα παραμένει έντονο.

 

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Θόδωρος Ντρίνιας και Χρήστος Πατούχας. Στην τοποθέτησή του ο κ. Πελετίδης επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ότι είχε εντοπιστεί πριν καν παραδοθεί στην κυκλοφορία η Μικρή Περιμετρική, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί από τους υπεύθυνους για την εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να δημιουργηθεί μια Επιτροπή από τους κατοίκους η οποία μαζί με τους εκπροσώπους του Δήμου θα ζητήσουν συνάντηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Να ζητήσουμε χρονοδιάγραμμα και τις λύσεις που επιβάλλονται. Υπάρχουν επιστήμονες και πρέπει να τα έχει προχωρήσει η Περιφέρεια. Στην συνέχεια να έρθουμε σε μια δεύτερη συνάντηση και να αναφέρουμε τις όποιες εξελίξεις, γιατί δεν είναι σήμερα εδώ αυτός που θα αναλάβει να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Η Επιτροπή και το Διαμέρισμα να πάρουν πρακτικά μέτρα, να κλείσουμε μια συνάντηση, πιστεύω ότι μέχρι τη Δευτέρα μπορεί να γίνει και να επανέλθουμε με αποτελέσματα όχι να εκφράζουμε πράγματα που είναι πεντακάθαρα. Υπάρχει πρόβλημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης.

Οι κάτοικοι αποδέχθηκαν την πρόταση του Δημάρχου εξήγησαν όμως ότι εάν δεν υπάρξουν άμεσα ουσιαστικές εξελίξεις τότε, θα κλείνουν τον κόμβο κάθε εβδομάδα. «Η νίκη είναι δική μας, γιατί έχουμε δίκιο. Όλα τώρα ξεκίνησαν», ανέφεραν αποχωρώντας οι συμπολίτες.

Την ίδια ώρα το thebest.gr κατέγραφε το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή που ουσιαστικά ξεκινούσε από τον κόμβο της Περιμετρικής κι έφτανε μέχρι το πεύκο της οδού Αρόης. Το βίντεο αδιάψευστος μάρτυρας των όσων κατήγγειλαν οι κάτοικοι και επαγγελματίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις