Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποια από τις δύο είναι η πιο παλιά πολυκατοικία στην Πάτρα

Ποια από τις δύο είναι η πιο παλιά πολυκ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ερίζουν γα τα πρωτεία!

Eίναι οι δύο παλαιότερες πολυκατοικίες που χτίστηκαν στην Πάτρα, στο β’ μισό της δεκαετίας του ’50η πρώτη το 1954 η δεύτερη το 1957.

Η μεν μία βρίσκεται ακόμα και σήμερα στη διασταύρωση της Ρήγα Φεραίου με την Καρόλου, η δε άλλη στην Κανακάρη 169, μεταξύ Παντανάσσης και Πατρέως.

Πολυκατοικίες με μπαλκόνια, διαμερίσματα κλπ. Κι όμως δεν «ενοχλούν» στο μάτι, δεν εμπίπτουν στην κατηγορία πολυκατοικιών και κτισμάτων που «ασχήμυναν» την πόλη.

Καρόλου και Ρήγα Φεραίου

Καρόλου και Ρήγα Φεραίου

Καρόλου και Ρήγα Φεραίου

Ο λόγος δεν είναι τόσο η πρόσοψή τους, που είναι όμορφη, αποπνέει γούστο και μεράκι, αλλά το γεγονός πως είναι κτίρια τριών - τεσσάρων ορόφων.

Δηλαδή, ακόμα και σήμερα που έχουν γκρεμιστεί τα περισσότερα νεοκλασικά, η Πάτρα θα ήταν πιο φιλική για τους πολίτες της, εάν όλες αυτές οι πολυκατοικίες ήταν τριώροφες και τετραώροφες, αντί για 7ώροφες και 8ώροφες…

Θυμίζουμε, πως η πρώτη πολυκατοικία, αυτή στην Κανακάρη χτίστηκε το 1954 σε ένα μικρό οικόπεδο (μεταξύ Πατρέως και Παντανάσσης). Αρχιτέκτων Μηχανικός ήταν ένας Αρμένης αρχιτέκτων ο Ναζαρέτ Νουμπάρ. Ήταν παλός αρχιτέκτων και διατηρούσε στα κτίρια του μια ανατολίτικη γραμμή.

Κανακάρη 169

Κανακάρη 169

Κανακάρη 169

Ακολούθως το 1957 ένα ιδιώτης επιχειρηματίας ο Χαρίλαος Παπαπανδρόπουλος κατασκεύασε μια πολυκατοικία επί της οδού Καρόλου και Ρήγα Φεραίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις