Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Πάτρα τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο

Η Πάτρα τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνεί...

Έχει προγραμματιστεί πορεία για τις 6 το απόγευμα

Με την πορεία τιμής και μνήμης κορυφώνονται απόψε στην Πάτρα, οι τριήμερες εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα από την πλατεία Όλγας, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, ενώ έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις από τις 4 και μετά στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου, όπου υπήρξε ο χώρος αντίστασης των φοιτητών και του λαού της πόλης απέναντι στη Χούντα.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου από τη Δυτική Ελλάδα - Οι 8 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τις ταραχώδεις ημέρες του 1973

Η πορεία στους κεντρικούς δρόμου της πόλης, θα περάσει όπως κάθε χρόνο και από το μνημείο του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στην πλατεία Βουδ.

Στην πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα συμμετάσχουν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και συλλογικότητες, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή εκδήλωση.

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικοί, ενώ θα υπάρξουν μέτρα της Τροχαίας στο κέντρο της Πάτρας.

Η εκδήλωση του Δήμου Πατρέων

Μετά την πορεία, στις 8 το βράδυ, ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου).

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις