Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Νέα σημαντική διάκριση για τον Πατρινό συγγραφέα Νίκο Σακελλαρόπουλο

Νέα σημαντική διάκριση για τον Πατρινό σ...

Πήρε το Α' βραβείο στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ομίλου Τεχνών & Λόγου για την UNESCO

Ο Πατρινός συγγραφέας Νίκος Σακελλαρόπουλος είχε μία νέα σημαντική διάκριση. Πιο συγκεκριμένα, στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018, διοργάνωσης του Ομίλου Τεχνών, Λόγου και Επιστημών για την UNESCO, ο βετεράνος δημιουργός πήρε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «νουβέλα», με το έργο του με τίτλο «Ο θάνατος της αγιασμένης».

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2018, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος, από κοινού με το Δήμο Καλλιθέας, στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, στην Αθήνα.

Θυμίζουμε πως στον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESCO o κ. Σακελλαρόπουλος είχε πάρει πάλι το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Διήγημα»,  με το βιβλίο «Οι απόκληροι των βράχων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του 2018, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δίτομο, σε μεγάλο σχήμα  και με καλαίσθητη εμφάνιση, μεγάλο έργο του «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων».

Εκτός από το κεφάλαιο της ιστορίας και μυθολογίας που καλύπτει τα 2/3 περίπου της όλης ύλης (από προϊστορικούς χρόνους μέχρι και το 1949) περιλαμβάνει χωρογραφία, λαογραφία, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, τουριστικούς χώρους, θέματα δημογραφικά, σύντομη ιστορία των κωμοπόλεων και χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και άλλα.

Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος έχει κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των ιστορικών, μυθολογικών, περιβαλλοντολογικών και δημογραφικών στοιχείων, ώστε να παρέχεται στον αναγνώστη μια ενιαία γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική εικόνα της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture