Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Πρωτόπλαστοι Ξανά", 15 "κλικ" στο Μηχανουργείο

Πάτρα: "Πρωτόπλαστοι Ξανά", 15...

Τα εγκαίνια θα γίνουν την 1η Δεκεμβρίου

"Πρωτόπλαστοι ξανά" είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας των Μαρία Κοσσυφίδου και Πολυδεύκη Ασωνίτη, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ, στην Πάτρα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00μ.μ., και θα διαρκέσει μέχρι και 10 Δεκεμβρίου 2018.

Οι δύο φωτογράφοι συναντήθηκαν φωτογραφικά στον ίδιο χώρο, τα Πηλοθεραπευτήρια Κρηνίδων Καβάλας, και αποτυπώνουν το ανθρώπινο σώμα, γυναικείο και αντρικό αντίστοιχα, κάτω από τη δική του οπτική ο καθένας.

Ο πηλός, πρωταρχικό υλικό στη δημιουργία του ανθρώπου, κατά τη χριστιανική θρησκεία, δημιουργεί ένα φίλτρο ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, αλλά και σημείο συνάντησης και διάκρισης ταυτόχρονα των δύο φύλων.

Τα σώματα, ντυμένα με λάσπη, χάνουν την ηλικία τους και μοιάζουν περισσότερο με γλυπτές φιγούρες που επιστρέφουν στην αρχή της δημιουργίας τους, ανασύροντας μύθους και συνειρμούς.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει δεκαπέντε φωτογραφίες γυναικών από τη Μαρία Κοσσυφίδου και ισάριθμες αντρών από τον Πολυδεύκη Ασωνίτη.

 

INFO

«ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΙ ΞΑΝΑ»

Έκθεση φωτογραφίας Μαρίας Κοσσυφίδου και Πολυδεύκη Ασωνίτη

Πολυχώρος Πολιτισμού ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ, Ευμήλου 2, Πάτρα

Εγκαίνια: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, 20:00μ.μ.

Διάρκεια: 1-10 Δεκεμβρίου 2018

 

Η Μαρία Κοσσυφίδου γεννήθηκε στη Δράμα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην Πάτρα. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού λογισμικού για τη διδασκαλία της ποίησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο δημιουργικής γραφής με τους μαθητές της, μία ποιητική συλλογή και μία μελέτη για τη μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Παλαμά. Στίχοι της μελοποιήθηκαν από τον Γιώργο Καζαντζή και τον Γιάννη Γερογιάννη.

Από το 2013 ασχολείται με τη φωτογραφία. Διετέλεσε μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΠΟΛΥΜΟΡΟΦΟ ενώ συνεργάζεται με Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας ΗΔΥΦΩΣ. Έργα της διακρίθηκαν σε διεθνείς και παγκόσμιους διαγωνισμούς (Sony World Photography Awards 2016), ενώ συνεργάζεται φωτογραφικά με δισκογραφικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους, εφημερίδες και περιοδικά.

Ο Πολυδεύκης Ασωνίτης γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1956. Είναι Διδάκτωρ και Μεταπτυχιακός Eπιστημών της Τέχνης, με αντικείμενο τη σημειολογία της τέχνης. Σπούδασε ιστορία και αισθητική της φωτογραφίας στον «Φωτογραφικό Κύκλο» του Πλάτωνα Ριβέλλη, τεχνική της φωτογραφίας στο «Εργαστήρι Μελέτης και Εφαρμογής Φωτογραφίας» του Δημήτρη Χλιβερού καθώς και στο Εργαστήρι φωτογραφίας μόδας και αρχιτεκτονικής φωτογραφίας του Γιώργου Πασσά, στην Αθήνα.

Έχει διδάξει ως Καθηγητής φωτογραφίας, στη Σχολή Οπτικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και στο ΙΕΚ Ηπείρου. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ. Έχει εκδώσει δύο φωτογραφικά λευκώματα ενώ πραγματοποίησε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture