Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία με τίτλο "Μουσική της Απουλίας"

Πάτρα: Συναυλία με τίτλο "Μουσική τ...

Με τους Tecla Argentieri & Matteo Emanuele Notarnicola

Το πολιτιστικό Σωματείο «ο Φάρος» σε συνεργασία με την «Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών» συνδιοργανώνει μία συναυλία με τίτλο “Musiche di Puglia” – “Μουσική της Απουλίας“, όπου ντουέτο στο πιάνο θα παίξουν οι Tecla Argentieri & Matteo Emanuele Notarnicola. Η συναυλία θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου 2018 στις 20.30.

Το ντουέτο πιάνο παρουσιάζεται από την «BassCulture» (υπηρεσίες για την παραγωγή εκδηλώσεων) και αποτελεί μέρος του προγράμματος της «Puglia Sounds Export 2018», σχέδιο παρέμβασης της Περιφέρειας της Puglia που υλοποιείται από την Teatro Pubblico Pugliese - Περιφερειακή κοινοπραξία για τις τέχνες και τον πολιτισμό - στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης και Συνοχής 2014-2020 "Σύμφωνο για την Απουλία" - Τομέας παρέμβασης IV " Τουρισμός, πολιτισμός και ενίσχυση των φυσικών πόρων".

Από το 2010 η «Puglia Sounds» στοχεύει στην ανάπτυξη του περιφερειακού μουσικού συστήματος. Είναι το πρώτο δημόσιο έργο στην Ιταλία που αναπτύσσει δράσεις στο σύστημα, στοχευόμενες παρεμβάσεις, partnership και δραστηριότητες προώθησης με στόχο την υποστήριξη των καλλιτεχνικών, επαγγελματικών, επιχειρηματικών και θεσμικών συνιστωσών που συμβάλλουν στην παραγωγή, διανομή και μουσική προώθηση της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την πλούσια μουσική κληρονομιά που ξεχωρίζει την περιοχή της Απουλίας, καθιστώντας ορατή και ενεργά προοθημένη την παρουσία της στις κυριότερες εθνικές και διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια γραμμένα από συνθέτες της Απουλίας ξεκινώντας από τον 18ο αιώνα, περνά την περίοδο του Ιταλικού "bel canto" για να φτάσει στον 20ο αιώνα. Παράλληλα με τα έργα που συνθέτουν για την εκπαίδευση των 4 χεριών, το ντουέτο προτείνει αρχικά κομμάτια πιάνο επεξεργασμένα για συμφωνικές ορχήστρες.Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται περαιτέρω με την πρώτη παράσταση του τραγουδιού "Room for confutatis" της νεαρής συνθέτης  Carmen Fizzarotti.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στην Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 20.30.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Η Tecla Argentieri και ο Matteo Notarnicola, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο Ωδείο «Niccolò Piccinni» στο Μπάρι, ανέλαβαν τη μελέτη του ρεπερτορίου πιάνο με δύο χέρια (τέσσερα χέρια και δύο πιάνα) δίνοντας ζωή σε ένα συγκρότημα μουσικής δωματίου. Έγιναν δεκτοί στα ειδικά μαθήματα «Μουσική δωματίου με πιάνο» στη «Μουσική σχολή Fiesole» υπό την καθοδήγηση του M° Maestro Bruno Canino. Συμμετείχαν στην αριστοκρατική Διεθνές Sommerakademie στο Πανεπιστήμιο Mozarteu του Σάλτσμπουργκ, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ανδρέα Frölich και σε πολλά masterclass, ως σολίστες και στο ντουέτο πιάνο.

Έχουν κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς και έχουν λάβει μεγάλη υποστήριξη από το κοινό και από τους κριτικούς. Η συναυλία της Πρωτοχρονιάς, που εκτελέστηκε στο 2015 και το 2016, είχε μεγάλη επιτυχία, άλλες συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε «Two Pianos Formations» στο «Teatro Petruzzelli» του Μπάρι, με μουσική ειδικά μεταγραμμένη για δυο-πιάνο, εμπνευσμένη από Συναυλίες της Βιέννης Musicverein και του θεάτρου της Βενετίας «La Fenice».

Η συναυλία της Πάτρας, αποτελεί πρόλογο της σύντομης περιοδείας, στην οποία η Tecla Argentieri και o Matteo Notarnicola θα είναι πρωταγωνιστές, τον επόμενο μήνα Νοεμβρίου, στην Τανζανία και στη Ζανζιβάρη, περνώντας από τις ιταλικές περιοχές της Απουλίας και της Σικελίας, εμφανιζόμενοι σε διαφορετικές σκηνές και αντιμετωπίζοντας διαφορετικές πραγματικότητες κοινωνικές και καλλιτεχνικές.

Η Tecla Argentieri αποφοίτησε «cum laude» και τιμητική αναφορά στο Ωδείο «N. Piccinni» του Μπάρι. Έχει κερδίσει σημαντικούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς από πολύ νεαρή ηλικία. Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού «I Colori dell’Arte» με αξιολόγηση 100/100. Έλαβε μέρος σε μαθήματα εξειδίκευσης στο «Μουσικό Σχολείο Fiesole», σε ειδικά μαθήματα υπό την καθοδήγηση του M° Bruno Canino και σε μαθήματα πιάνο-σόλο υπό την καθοδήγηση του διάσημου πιανίστα Elisso Virsaladze. Συγχρόνως παρακολούθησε τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπάρι.

Ο Matteo Emanuele Notarnicola ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του από μικρό παιδί. Μετά την απόκτηση του απολυτηρίου λυκείου, έγινε δεκτός στο Ωδείο «Ν. Piccinni» του Μπάρι και απέκτησε «cum laude» το Ακαδημαϊκό Δίπλωμα Μουσικών Σπουδών και Πιάνο-Σόλο Performance. Παρακολούθησε μαθήματα εξειδίκευσης, μουσικής σύνθεσης στο Ν. Piccinni και στο Ωδείο «Luigi Cherubini» της Φλωρεντίας.

Παρακολούθησε το μάθημα «Μουσική δωματίου με πιάνο» στη Σχολή Μουσικής του Fiesole υπό την καθοδήγηση του M° Bruno Canino. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς πιάνου και έχει εμφανιστεί σε διάσημους μουσικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Συνεργάζεται με διάφορες χορωδιακές ομάδες και αποτελεί μέρος πολλών συγκροτημάτων μουσικής δωματίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture