Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

“Bring a book - Share a value” – Μία πρωτοβουλία προσφοράς από το TEDxPatras

“Bring a book - Share a value” – Μία πρω...

Ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση βιβλίων, σε κουτιά, ειδικά φιλοτεχνημένα από παιδιά. Μία ακόμα διαφορετική δράση έρχεται στην πόλη

Πρόκειται για τη συγκέντρωση βιβλίων, με σκοπό να βρουν νέα στέγη, εκεί όπου ανυπόμονα τα περιμένουν καινούριοι αναγνώστες. Σκοπός της βιβλιόφιλης αυτής πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη αξιών, φορείς των οποίων είναι τα βιβλία- και φιλοδοξία της ομάδας να επιτευχθεί η συμμετοχή ολόκληρης της πόλης σε αυτή τη δράση. Η γνώση είναι δύναμη- δύναμη  άυλη, αλλά απαραίτητη για να γεμίσουν τα ράφια των βιβλιοθηκών ανθρώπων, ομάδων, συλλόγων που τα χρειάζονται.

Το TEDxPatras καλεί την πόλη να συμμετάσχει στη συγκέντρωση βιβλίων τα οποία κατόπιν θα δοθούν σε κοινωφελή ιδρύματα και άλλους φορείς που έχουν ήδη βιβλιοθήκες ή επιδιώκουν τη δημιουργία τους, για να ικανοποιήσουν την αγάπη τους για τη γνώση. Ιδιώτες, ομάδες ανθρώπων, φορείς, εταιρίες και εκδοτικοί οίκοι καλούνται να προσφέρουν τα βιβλία τους και το TEDxPatras θα λειτουργήσει ως ο δίαυλος μέσω του οποίου τα προσφερόμενα βιβλία θα καταγραφούν και κατόπιν θα προσφερθούν σε φορείς και πρόσωπα που τα χρειάζονται. Όλα τα βιβλία, όσα χέρια και αν τα έχουν φυλλομετρήσει, όποια χρονιά και να εκδόθηκαν, όποιο και αν είναι το περιεχόμενό τους είναι φορείς ιδεών και γνώσεων. Ακόμα και ως απλοί δωρητές, μπορείτε να προσθέσετε στη μαγεία της προσφοράς ενός βιβλίου: είστε ευπρόσδεκτοι να αφήσετε στις σελίδες του ένα προσωπικό μήνυμα με τα στοιχεία σας -ή ακόμα και με ένα μικρό κείμενο που να εξηγεί γιατί αγαπάτε τα βιβλία και γιατί προσφέρετε το συγκεκριμένο.

Οι εκδότες-δωρητές της πόλης μας καλούνται επίσης, αν το επιθυμούν, να δηλώσουν με όποιο τρόπο (σφραγίδες, διακριτικά αυτοκόλλητα) την προσφορά τους στην πόλη. Τα κουτιά συγκέντρωσης των βιβλίων έχουν φιλοτεχνηθεί υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ART HOW. Παιδιά –μικροί κάτοικοι της Πάτρας- ζωγράφισαν με την καθοδήγηση/επίβλεψη των δασκάλων τους και με τη δικιά τους έμπνευση τα «σπιτάκια των βιβλίων που θα ταξιδέψουν». Ζωγράφισαν για να σηματοδοτηθούν τα σημεία συγκέντρωσης των βιβλίων με τον πιο γλυκό και δημιουργικό τρόπο. Τα ίδια κουτιά θα δωριστούν μαζί με τα βιβλία στα κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής, για να υπενθυμίζουν στους τελικούς αποδέκτες αυτής της δωρεάς πως δεν είναι μόνοι τους αλλά και για να διευκολυνθεί η συνέχιση της προσπάθειας για συλλογή ακόμα περισσότερων βιβλίων. Η δράση ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Όσοι θέλουν να δωρίσουν βιβλία ας αναζητήσουν τα κουτιά του TEDxPatras στα ακόλουθα σημεία συγκέντρωσης:

§  Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης – Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστημιούπολη Πατρών. Ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 – 21:00.

§  Βιβλιοθήκη Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Πατρών Κλάους 183, Πάτρα. Ανοιχτή για το κοινό  Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 19:30, Σάββατο και Κυριακή 10:00 – 16:00.

§  Σκιαδαρέσης, Ρήγα Φεραίου 75 και Αγίου Νικολάου, Πάτρα. Ανοιχτό ώρες καταστημάτων.

§  Santa Roza Café, Αγίου Διονυσίου 23-25, Πάτρα.

§  Abbey Café-Kitchen-Bar, Aθανασίου Διάκου 31-35, Ψηλαλώνια, Πάτρα.

Η κορύφωση της δράσης θα λάβει χώρα στο Royal Theatre την 3η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του TEDxPatras 2018,  οπότε όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προσφέρουν βιβλία, εφόσον το επιθυμούν. Η προσφορά θα συνεχιστεί και μετά το TEDxPatras για ολόκληρο τον Νοέμβριο. Αναζητήσετε, λοιπόν, στη βιβλιοθήκη σας τα βιβλία που επιθυμείτε να προσφέρετε, εντοπίστε στην πόλη τα κουτιά που ζωγράφισαν οι μαθητές του ART HOW στα σημεία συγκέντρωσης και ζήστε τη χαρά της συμμετοχής σε μία πρωτοβουλία προσφοράς! Παρακολουθήστε την ιστοσελίδα του TEDxPatras (2018.tedxpatras.com) για να χαρείτε μαζί μας, όταν η προσφορά σας φτάσει στον τελικό της προορισμό: εκεί που ένα βιβλίο θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό ταξίδι στη γνώση και στον κόσμο μας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα αυτά που προετοιμάζει η ομάδα του TEDxPatras και ακολουθήστε την πορεία αυτή μέσα από το 2018.tedxpatras.com καθώς και μέσα από τα Social Media (Facebook, Twitter και Instagram).

Iasonas Tsolis
Media Manager

E: [email protected]

M: +30 6944724199

www.tedxpatras.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά