Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Θ. Ασκητής στο thebest.gr για την ταυτότητα φύλου: "Να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να έχουν την ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο" - ΒΙΝΤΕΟ

Θ. Ασκητής στο thebest.gr για την ταυτότ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ομιλητής στην Πάτρα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Ο Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκητής, ήταν ομιλητής στην ιατροκοινωνική εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή, ο ιατρικός σύλλογος της Πάτρας.

Ο κ. Ασκητής μίλησε για το θέμα, «Η εικόνα σώματος στα άτομα με διαταραχή ταυτότητας του φύλου».

Σύμφωνα με τον γνωστό νευρολόγο – ψυχίατρο, διδάκτωρ ψυχιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών, οι άνθρωποι με αυτή τη διαταραχή βιώνουν μεγάλη σύγχυση, άγχος, ανασφάλεια για τη σεξουαλικότητά τους, για τις σχέσεις τους και επηρεάζονται σε όλους τομείς της ζωής τους, αφού αισθάνονται παγιδευμένοι σε ένα σώμα που δεν επιθυμούν.

Ο κ. Ασκητής μιλώντας στο thebest.gr δήλωσε πως πολλές φορές τα άτομα με διαταραχή ταυτότητας φύλου, νιώθουν θυμό για το σώμα τους ή για τους άλλους που δεν νιώθουν την ίδια πίεση με εκείνους και μπορεί αυτό να τους οδηγήσει σε απομόνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, αυτοί οι άνθρωποι ενδέχεται να μην είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους, εξαιτίας της επίμονης ενασχόλησής τους με το θέμα του φύλου τους και με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον, το περιβάλλον τους μπορεί να λειτουργεί ψυχοπιεστικά, όταν εισπράττουν κριτική ή σχόλια.

Η απόφαση να προχωρήσει κάποιος σε επέμβαση αλλαγής φύλου είναι πολύ σημαντική σύμφωνα με τον κ. Ασκητή, για αυτό είναι απαραίτητο το άτομο που θα προχωρήσει σε κάτι τέτοιο να έχει αληθινό και μακροχρόνιο κίνητρο, να μην το κάνει παρορμητικά, αλλά και να μην πάσχει παράλληλα από κάποια ψυχιατρική διαταραχή.

Η ψυχιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση κρίνεται απαραίτητη, ώστε το άτομο να έχει την κατάλληλη στήριξη που χρειάζεται, καταλήγει ο κ. Ασκητής ο οποίος δήλωσε στο thebest.gr πως η ιατρική κοινότητα, είναι υποχρεωμένη να σταθεί αρωγός στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι και να τους οδηγήσει με επιστημονικό τρόπο στην ομαλότητα και την αποδοχή.

Το ίδιο σύμφωνα με τον κ. Ασκητή θα πρέπει να αντιληφθεί και να κάνει και ο κοινωνικός περίγυρος των ατόμων με διαταραχή ταυτότητας φύλου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην εκδήλωση του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της εκκλησίας οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον την ομιλία του κου Ασκητή και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being