Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Προπονηθείτε... στις καλές συνήθειες διατροφής!

Προπονηθείτε... στις καλές συνήθειες διατροφής!

…εκπαιδευτείτε να επιλέγετε σωστά!

Ξέρετε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει το μυαλό και η σκέψη σας σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους; Πολύ μεγάλο ομολογουμένως! Και για να μην αρχίζει να σας παίζει παιχνίδια ούτε στην αρχή ούτε κατά τη διάρκεια, σας ετοιμάσαμε τον τρόπο να το κρατάτε με το μέρος σας:

Οριοθετήστε την επικράτεια σας

...στο τραπέζι! Ορίστε εξ αρχής τι θα φάτε, και βάλτε τα στο πιάτο ή σε ένα δίσκο π χ. τη σαλάτα, το ψωμί, το τυράκι σας. Είναι διαφορετικό  να τσιμπάτε από τη μέση ή να κόβετε λίγο ακόμα ψωμί στο τραπέζι από το να ξέρετε πως αυτά είναι για εσάς και το γεύμα ολοκληρώνεται μόλις τελειώσουν. Έτσι είναι σημαντικά πιο εύκολο να μείνετε στη μερίδα σας!

Κυκλοφορώ πάντα με νερό

Πόσο νερό  πίνετε  μέσα  στην  ημέρα; Έχει  τύχει  να  πιείτε  παραπάνω  απλά  και  μόνο  επειδή  είναι  δίπλα σας; Δεν είναι λίγες οι φορές που μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με το αίσθημα της πείνας και αντί να πιούμε κάτι θα καταλήξουμε να φάμε κάτι. Έχοντας το νερό διαθέσιμο καταφέρνετε να πίνετε πιο εύκολα και αυτό με τη σειρά του σας βοηθάει να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τα σήματα πείνας και κορεσμού. Επενδύστε στο αγαπημένο σας παγουράκι και κάντε τη διαφορά στο σώμα και το δέρμα σας!

Το μέγεθος του πιάτου μετράει

Όλοι οι ειδικοί για το μέγεθος της μερίδας των τροφίμων καταλήγουν σε ένα βασικό συμπέρασμα: το μέγεθος του πιάτου είναι σημαντικό και μπορεί να καθορίσει από μόνο του πόσο θα φάτε.

Και αυτό γιατί σε ένα μεγάλο πιάτο η κανονική ποσότητα φαίνεται μικρή και αυτό από μόνο του μας προδιαθέτει πως δε θα χορτάσουμε. Επιλέξτε λοιπόν κανονικό προς μικρό πιάτο (25 εκατοστών λένε οι συστάσεις) ώστε να φαίνεται γεμάτο και μην αφήνετε την αίσθηση του ματιού να σας μπερδεύει.

Μη σερβίρετε με το μάτι

Όπως και παραπάνω, πολλά στοιχεία μπορούν να διαφοροποιήσουν την εικόνα της ίδιας ποσότητας: από το μέγεθος του πιάτου μέχρι το χρώμα και την ώρα της ημέρας- συνεπώς είναι καλύτερα να έχετε αντικειμενικά μέτρα για τον προσδιορισμό της μερίδας. Κάποια κουτάλα σερβιρίσματος, το φλιτζάνι, η ζυγαριά τροφίμων είναι μερικά μόνο εργαλεία που, εντάσσοντας τα, θα αρχίσετε να εκπαιδεύετε όχι μόνο τον εγκέφαλο αλλά και το σώμα σας να αντιλαμβάνεται τη σωστή ποσότητα.

Η μισή καλή διατροφή είναι η σκέψη και η οργάνωση της: ξεπεράστε λοιπόν τα εμπόδια της καθημερινής ρουτίνας και απολαύστε τα οφέλη της.

Αν θέλετε να έχετε ένα υγιές βάρος μακροπρόθεσμα, αλλά και μία καλή διατροφική συμπεριφορά, εμείς μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε σωστά. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μαζί μας στο 2610 220159.

Μέμα Λαμπροπούλου & Μαρκέλλα Συμεοπούλου, Κλινικοί Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, MSc, Ευτροφία – Διαιτολογικές υπηρεσίες

Μαιζώνος 52 / 2610 220 159[email protected] / website/ fb: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being