Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιο δυτική η πορεία της κακοκαιρίας «Ορέστης» - Έκτακτο δελτίο - Πώς και πότε θα επηρεαστεί η Δυτική Ελλάδα

Πιο δυτική η πορεία της κακοκαιρίας «Ορέ...

Ως και 10 βαθμούς κάτω ο υδράργυρος

Η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης» θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).Το κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και τη Σικελία, μία κίνηση που θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο και τη δυτική και νότια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα αναμένονται μετά το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεασθούν και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Την Τρίτη τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής, ο Ορέστης θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, με το κέντρο του χαμηλού να κινείται πάνω από τη Νότια Ιταλία και Σικελία. Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τα εντονότερα φαινόμενα να επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο  και τη δυτική και νότια χώρα. Πιο συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 22/10, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν κα περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πολύ ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη 23/10 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται σε περιοχές του Ιονίου, της Πελοποννήσου και από αργά το βράδυ και στην Κρήτη.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του "Ορέστη" τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.


Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα η ΕΜΥ,  ο καιρός θα είναι άστατος στην αρχή της εβδομάδας, στις εξής περιοχές:

1. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (22-10-2018):

Α. Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Β. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

2. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (23-10-2018):

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

 

Λόγω της σχετικά χαμηλής προγνωσιμότητας της κίνησης του Ορέστη, νεότερα στοιχεία για την κίνησή του θα δοθούν με νέα ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής 21/10.

Καθώς ο Ορέστης θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 21/10. Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών.

πηγές: meteo.gr ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις