Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Με τις ώρες στην ουρά καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο του Ρίου για να γράψουν τα φάρμακά τους! Πώς θ΄αντιμετωπιστεί το πρόβλημα

Με τις ώρες στην ουρά καρκινοπαθείς στο ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Απίστευτη ταλαιπωρία για ασθενείς

Μπροστά σε μια απίστευτη ταλαιπωρία βρέθηκε προ ημερών καρκινοπαθής και δεν ήταν η πρώτη φορά, όπως αναφέρει στο thebest.gr. Η γυναίκα μαζί με άλλους ογκολογικούς ασθενείς, περίμενε στην ουρά για τη συνταγογράφηση της αγωγής της, επί τρεις ώρες. Και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, όπως μας αναφέρει.  Η συνηθισμένη εικόνα περιλαμβάνει τουλάχιστον δίωρη αναμονή και αυτό συμβαίνει το λιγότερο μια φορά το μήνα, οπότε και χρειάζεται να συνταγογραφηθούν τα φάρμακα.

Στον υπολογιστή τις συνταγές περνά μια γιατρός και μια ακόμα ασχολείται με τα βιβλιάρια των ασθενών, μας περιγράφει.

Αφού έρθει η σειρά του καθένα και συνταγογραφηθούν τα φάρμακα ηλεκτρονικά, αυτή η συνταγή χρειάζεται κι άλλη υπογραφή γιατρού, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή και γι αυτό

Είναι γνωστό ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο είναι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο το οποίο σηκώνει το βάρος της περίθαλψης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, πολλές φορές δε και ασθενών και από μέρη εκτός αυτής και επιπρόσθετα αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού.

Ωστόσο είναι αδιανόητο ογκολογικοί ασθενείς να περιμένουν επί ώρες για τη συνταγογράφηση, λες και δεν είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον να μάχεται τον καρκίνο.

 

"Θα βελτιωθεί η κατάσταση"

Η Διοικήτρια  του ΠΓΝΠ Γιούλη Μαμμή στην οποία απευθύνθηκε το thebest.gr εξηγεί πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της απουσίας δύο ειδικευόμενων, οι οποίοι ενώ ήταν σε παράταση , έδιναν εξετάσεις, οπότε αποσύρθηκαν . Διευκρινίζει ωστόσο ότι ήδη έχει έρθει μια επικουρική γιατρός. Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως από τη Δευτέρα και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όποτε αυτό είναι δυνατό θα λειτουργεί και δεύτερο πόστο συνταγογράφησης, για να μην υπάρχουν αυτές οι ατελείωτες ουρές. Σύμφωνα με την κ. Μαμμή το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σε σταθερή βάση από την 1η Νοεμβρίου.

Επίσης αναφέρει ότι μετά από πολλές προσπάθειες βγαίνει η προκήρυξη για μια ακόμα θέση γιατρού στην Ογκολογική κλινική, ενώ αναμένεται και η μετακίνηση μιας ακόμα γιατρού, η οποία είχε μετατεθεί σε άλλο μέρος και θα επιστρέψει.

"Θα υπάρχει μια σχετική άνεση. Όλοι αυτοί δεν θα κάνουν συνταγογράφηση αλλά η Ογκολογική κλινική σταδιακά έχει μεγαλύτερη πληρότητα ιατρικού προσωπικού και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα βελτιωθεί κατά το δυνατόν και η συνταγογράφηση. Από 1η Νοεμβρίου στα εξωτερικά θα υπάρχει σταθερά και δεύτερο πόστο για να συνταγογραφούνται τα φάρμακα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being