Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δημιουργείται στου Ταραμπούρα παράρτημα του Χορευτικού του Δήμου

Πάτρα: Δημιουργείται στου Ταραμπούρα παρ...

Την Κυριακή 30/9 ολοκληρώνονται οι εγγραφές για νέα μέλη

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό με σχετική ανακοίνωση, ότι ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 οι εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα. Οι εγγραφές αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού κατά την προηγούμενη χορευτική χρονιά (2017-2018).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πάτρας (Πηγαίνοντας κάποιος στην "εγγραφή νέου μέλους" θα βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες).

Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 και έπειτα, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα προβών του χορευτικού τμήματος για τις αίθουσες λιμάνι (δίπλα στο Κ.Ε.Π.) και Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων) και αντιστοίχως, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2018 για το νέο τμήμα στην περιοχή Ταραμπούρα (στην αίθουσα εκδηλώσεων του 61ου δημοτικού σχολείου στην πλ. εργατικών κατοικιών).

Στην περιοχή Ταραμπούρα όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, δημιουργείται παράρτημα του Χορευτικού σε μια περιοχή που το έχει ιδιαίτερη ανάγκη. Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί, ηλικίας 5 ετών και άνω, ενώ η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς, κάτι που ισχύει τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

Σχετικά με τη διαφορά μεταξύ εντατικών τμημάτων και τμημάτων ψυχαγωγίας διευκρινίζεται πως τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρονών και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων. Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε δύο συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα.

Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις τρεις απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture