Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ: ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗΣ: ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΥΦΑΣΜΑ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Ζηλεύουμε» τη μεγάλη έκθεση μόδας στην Αργολίδα

Μια μοναδική φυσιογνωμία της πρώιμου ελληνικού prêt a porter, τον επαναστάτη σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη τιμά ο πολυχώρος «Φουγάρο» του Ναυπλίου με μια πληθωρική έκθεση (7/10-25/11) σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Χαρακτηριστικές συλλογές ρούχων κα εμπριμέ υφασμάτων που έγραψαν ιστορία από το 1965 έως το 1991- όταν δηλαδή ο δημιουργός αποχαιρέτησε το fashion προσκήνιο- θα παρουσιαστούν αναδρομικά με τίτλο «Tseklenis- Τα χρόνια της μόδας»

Τα εκθέματα προέρχονται από δυο μεγάλες δωρεές του σχεδιαστή στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα και δεν είναι μόνο ρούχα αλλά και σχέδια, μακέτες, φωτογραφίες, φιλμάκια. Ο Τσεκλένης ήταν ασυζητητί πρωτοπόρος: Αφουγκράστηκε τις διεθνείς τάσεις της μόδας και οδήγησε το ντύσιμο στην Ελλάδα από τα υφασματάδικα, τις μοδίστρες και την υψηλή ραπτική στη βιομηχανία ετοίμων ενδυμάτων και στα πολυτελή, αναγνωρίσιμα brands.  Η έντονη ταυτότητα των  δημιουργιών του τις δεκαετίες '60 κι '70 οφείλεται στο ότι ο ίδιος σχεδίαζε τα υφάσματα σε μοντέρνες θεματικές συλλογές. Τα prints του είναι πραγματικά θρυλικά! Μινωικά χταπόδια, κορινθιακά αγγεία, σκυριανά κεντήματα, φοινικικά πουλιά, έντομα, βουντού, ισπανική τέχνη, ηλιαχτίδες κοσμούσαν τα υφάσματά του, που ήταν τόσο εντυπωσιακά όπως π.χ. εκείνα του ιταλικού οίκου Pucci.

Ταυτόχρονα ήταν επιχειρηματίας, φωτογράφος, αρχιτέκτονας. Το όνομά του συνδέθηκε επίσης με τη «σινιέ» σχολική μπλε ποδιά αλλά και στολές αεροσυνοδών της Ολυμπιακής. Επιπλέον ευτύχησε να δει τη δουλειά του σε βιτρίνες και προθήκες πολυκαταστημάτων και μπουτίκ σε 40 χώρες καθώς και σε μουσεία, από το Μουσείο Metropolitan μέχρι το Victoria & Albert. Γεννημένος κοσμοπολίτης ήταν και αδιαμφισβήτητο style icon με τη σύζυγό του καλλονή και αλλοτινό supermodel Εφη Μελά.

*Η έκθεση (από αυτές που συνηθίζονται στο εξωτερικό και τις ζηλεύουμε πολύ) θα πλαισιωθεί από ξεναγήσεις, εκδηλώσεις και εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες, καθώς επίσης και από μία ειδική έκδοση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ξανθούλης-Γενική εποπτεία έκθεσης: Ιωάννα Παπαντωνίου-Σχεδιασμός: Σταμάτης Ζάννος

Γενική είσοδος: 2€ για την ενίσχυση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος

Τηλ.27520 47300

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View