Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπάνιο κάτω από τα ετοιμόρροπα βράχια -Στα λόγια οι ζώνες ασφαλείας και οι προτάσεις Λέκκα -ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το Πόρτο Κατσίκι

Μπάνιο κάτω από τα ετοιμόρροπα βράχια -Σ...
Χριστακόπουλος Θάνος

ΔΕΙΤΕ τι κατέγραψαν πρόσφατα Πατρινοί

Προβληματισμό για το κατά πόσο πράγματι μπορούν να εφαρμοστούν και να έχουν αποτέλεσμα στην πράξη προκαλούν τα όσα πρότεινε κατά την χθεσινή του αυτοψία στην παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου ο ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. Και τούτο γιατί η «ζωνοποίηση» της παραλίας κατά τα πρότυπα μιας άλλης παραλίας του Ιονίου, εκείνη στο Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας, είναι ένα μέτρο που στην καθημερινότητα εύκολα μπορεί να καταστρατηγηθεί με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην περίπτωση μιας νέας μεγάλης κατολίσθησης.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που εξασφάλισε το thebest.gr και η οποία τραβήχτηκε στο Πόρτο Κατσίκι την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα δηλαδή πριν το σοβαρό περιστατικό στο Ναυάγιο, σχεδόν κανείς από τους επισκέπτες της παραλίας δεν σέβεται την σήμανση που υπάρχει στο σημείο.

Φαίνεται ξεκάθαρα οι τουρίστες έχουν περάσει, μάλλον εύκολα, τα σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί κοντά στα βράχια, και έχουν απλώσει τις πετσέτες τους ακριβώς κάτω από τα βράχια και στην είσοδο μια σπηλιάς που υπάρχει εκεί.

Μάλιστα συμπολίτες Πατρινοί που βρέθηκαν στο Πόρτο Κατσίκι εκείνη την ημέρα μεταφέρουν στο thebest.gr ότι ουδεμία ταμπέλα είδαν στην παραλία που να προειδοποιεί τον κόσμος, στα ελληνικά και σε κάποια ξένη γλώσσα, για τους κινδύνου από πιθανή κατάρρευση βράχων.

 

 

Φυσικά μας εξηγούν ήταν προφανές ότι τα σχοινιά είχαν μπει στο σημείο για να αποτρέψουν τους επισκέπτες να πλησιάσουν τα βράχια, κανείς όμως δεν έδινε σημασία. Μάλιστα σχολιάζουν ότι δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος στην παραλία που να ενημερώνει τον κόσμο ή ακόμα περισσότερο να τους αποτρέπει από να περάσουν τα εμπόδια και να βρεθούν ακριβώς κάτω από τα βράχια.

 

Λέκκας: Να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας επισκεπτών στο Ναυάγιο

 

Θυμίζουμε ότι το Πόρτο Κατσίκι είναι μια εκ των παραλιών του Ιονίου στις οποίες ο κ. Λέκκας είχε αναφερθεί ως μια εκ των επικίνδυνων για κατολισθήσεις τύπο «Ναυαγίου».

Μπορεί βέβαια ο κίνδυνος να μην είναι μεγάλος και για τον λόγο αυτό η σήμανση να έχει γίνει με απλά σχοινιά αλλά τι νόημα έχει ένα μέτρο όταν κανείς δεν το υπολογίζει, δεν το σέβεται και όσοι πηγαίνουν στην παραλία θα ενημερώνονται ακριβώς ποίοι είναι οι κίνδυνοι που πιθανώς διατρέχουν; Διερωτάται εύλογα κανείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις