Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Απόψε προβάλλεται η Οσκαρική "Μορφή του Νερού"

Πάτρα: Απόψε προβάλλεται η Οσκαρική &quo...

Στις 22.00 στην TrabaΛa

Μία από τις πολυσυζητημένες και πολυβραβευμένες ταινίες της περασμένης περιόδου προβάλλεται απόψε στην ταράτσα της TrabaΛa, στην Ευμήλου 8, πίσω από τη ΔΕΗ στην Πάτρα. Ο λόγος για το φιλμ του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο «The Shape of water - ‎Η Μορφή Του Νερού» που θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 22.00.

Πρόκειται για μία ταινία φαντασίας που εκτυλίσσεται στις αρχές του ’60 στην Αμερική.

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Πρωταγωνιστούν οι: Σάλι Χόκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ.

Σε ένα μυστικό κυβερνητικό εργαστήριο μια μουγκή και μοναχική καθαρίστρια αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με ένα αλλόκοτο αμφίβιο πλάσμα, το οποίο γίνεται αντικείμενο βασανιστικών πειραμάτων.

Σκοτεινό, αλληγορικό και άκρως κινηματογραφόφιλο παραμύθι πάνω στις συλλογικές φοβίες, τις καταπιεσμένες επιθυμίες και τα ρομαντικά όνειρα μιας ολόκληρης (πολιτικο)κοινωνικής πραγματικότητας, βραβευμένο με Χρυσό Λιοντάρι στο 74ο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφιο για 13 Όσκαρ, έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα. Η ταινία στα 90ά Βραβεία Όσκαρ τιμήθηκε τελικά με 4 αγαλματίδια στις κατηγορίες της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης μουσικής για το μουσικό σκορ του Ελληνικής καταγωγής δημιουργού Αλεξάντρ Ντεσπλά και σχεδιασμού παραγωγής.

Η «Μορφή του Νερού» ήταν υποψήφια σε άλλες εννέα κατηγορίες στα Όσκαρ: Α' Γυναικείου Ρόλου (Σάλι Χόκινς), Β' Γυναικείου Ρόλου (Οκτάβια Σπένσερ), Β' Ανδρικού Ρόλου (Ρίτσαρντ Τζένκινς), πρωτότυπου σεναρίου, μοντάζ ήχου, μίξης ήχου, φωτογραφίας, σχεδιασμού κοστουμιών και μοντάζ.

Το φιλμ κυκλοφορεί ήδη και σε dvd προς ενοικίαση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture