Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ BOX OFFICE ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ 21/6 ΤΗ "ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 8- OCEAN'S 8"

ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ...

Με Μπούλοκ, Μπλάνσετ, Ριάνα, Χάθαγουέι, Πόλσον κ.α

Η ταινία «Η Συμμορία των 8 - Ocean’s 8» σε σκηνοθεσία του Γκάρι Ρος με ένα λαμπρό επιτελείο γυναικών πρωταγωνιστριών έκανε την πρεμιέρα του στις Αμερικάνικες αίθουσες την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και κατέκτησε την 1η θέση στο box office, με 42 σχεδόν εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο της συν άλλα 12 εκατομμύρια από την έναρξη προβολής της στον υπόλοιπο κόσμο.

Η διασκεδαστική ταινία με την Σάντρα Μπούλοκ, την Κέιτ Μπλάνσετ, την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, την Ανν Χάθαγουει, κ.α. καταφθάνει στη χώρα μας λίαν συντόμως, την Πέμπτη 21 Ιουνίου σε διανομή της Tanweer και θα την δούμε και στην Πάτρα.

Το φιλμ στο οποίο το περιοδικό Entertainment Weekly έδωσε καλό βαθμό (Β), θεωρείται η πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού παγκοσμίως. Ένα κινηματογραφικό φαινόμενο που διανθίζει την επική σειρά Ocean του Στίβεν Σόντεμπεργκ, πηγαίνοντας το γκλάμουρ σε άλλο επίπεδο με δύο δυνατά χαρτιά.

Πρώτος άσος ένα ασύλληπτα γοητευτικό all-star γυναικείο καστ που συγκεντρώνει σε μία ταινία 8 αφοπλιστικές προσωπικότητες: την Σάντρα Μπούλοκ («Gravity»), την κάτοχο 2 Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»), την Αν Χάθαγουεϊ («Οι Άθλιοι»), την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ («Ο Λόγος του Βασιλιά»), την ποπ σταρ Rihanna, την Μίντι Κέιλινγκ («The Office»), την Σάρα Πόλσον («American Crime Story») και τη ράπερ Awkwafina («Αφεντικά για Σκότωμα 2»).

Δεύτερος άσος είναι ότι η ιστορία ξετυλίγεται στη Νέα Υόρκη και μάλιστα στο πιο προβεβλημένο και φαντασμαγορικό κοσμικό γεγονός της υψηλής ραπτικής, στο θρυλικό και όλο λάμψη Met Gala της Ν. Υόρκης. Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Τζέιμς Κόρντεν («Τα Μυστικά του Δάσους») και Ρίτσαρντ Άρμιταζ  («Χόμπιτ»), ενώ η λίστα των cameo – σπέσιαλ εμφανίσεων είναι, όπως ταιριάζει στο Met Gala, εξαιρετικά πλούσια.

Με επίκεντρο ένα εξωφρενικά πολύτιμο κολιέ από διαμάντια, η ευφυής πλοκή αφηγείται σπαρταριστά μία δαιμονικά στημένη ληστεία σε σκηνοθεσία του τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ Γκάρι Ρος («Pleasantville», «Hunger Games»), που συνυπογράφει και το σενάριο, ενώ ο Στίβεν Σόντεμπεργκ αναλαμβάνει χρέη παραγωγού.

Σύνοψη

Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες ... Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου (Κέιτ Μπλάνσετ).

Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Μίντι Κέιλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Awkwafina), την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι (Σάρα Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Rihanna) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ).

Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Αν Χαθαγουέι), όσο θα βρίσκεται το επίκεντρο της εκδήλωσης της χρονιάς, του Met Gala.  Θεωρητικά, το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Στην πράξη, όμως, πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Το περιοδικό Entertainment Weekly για την ταινία «Η Συμμορία των 8 - Ocean’s 8» έκανε λόγο για μία «παραγωγή με ελαφρότητα, summer gloss και αρκετό αέρα σταρ». Το φιλμ αναμένεται να κάνει επιτυχία και στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture