Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Όταν το πλούσιο, φυσικό μαλλί δίνει αυτοπεποίθηση στον άντρα

Όταν το πλούσιο, φυσικό μαλλί δίνει αυτο...

Με τη μέθοδο Advanced FUE

H μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο λύσης του προβλήματος της ανδρικής τριχόπτωσης και ενισχύει την εικόνα και την αυτοπεποίθηση του άνδρα. Η τριχόπτωση στους άντρες υπήρξε στο παρελθόν ένα μεγάλο πρόβλημα που πλέον λύνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της επιστημονικής κατάρτισης.

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι που κάποιος μπορεί να εμφανίσει τριχόπτωση όπως χρόνιες ασθένειες, δερματικές παθήσεις, αντίδραση σε ορισμένα φάρμακα, εποχικότητα, stress, κακή διατροφή, μόλυνση του περιβάλλοντος και άλλες πτυχές της σύγχρονης ζωής, το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρικής τριχόπτωσης οφείλεται στην κληρονομικότητα.

Το εκτιμώμενο ποσοστό κληρονομικότητας της τριχόπτωσης ανδρών είναι 81%. Αυτό σημαίνει πως οι γενετικοί παράγοντες συμβάλλουν περισσότερο στον κίνδυνο εμφάνισης ανδρικής τριχόπτωσης, από τους περιβαλλοντικούς. Η κληρονομική προδιάθεση αποτελεί τον πιο ισχυρό παράγοντα εκδήλωσης της τριχόπτωσης στους άνδρες, καθώς τα γονίδια καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό αν κάποιος άνδρας θα παρουσιάσει ανδρική τριχόπτωση, την ηλικία έναρξης, το μοτίβο εμφάνισής της και το βαθμό εξέλιξης.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα οι άντρες έχουν την επιλογή να ξεπεράσουν το πρόβλημα αυτό, χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular UnitExtraction). Πρόκειται για μια μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, που εφαρμόζεται από το 2003. Η Follicular Unit Extractionείναι η πιο σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών και τείνει να επικρατήσει παγκοσμίως, καθώς είναι ελάχιστα επεμβατική. Για την εφαρμογή της μεταμόσχευσης μαλλιών με την συγκεκριμένη τεχνική απαιτείται μακρά και εξειδικευμένη εκπαίδευση από τον Πλαστικό Χειρουργό καθώς είναι πολύ λεπτομερής και δύσκολη τεχνική, με συνέπεια να θεωρείται εξαιρετικά απαιτητική μέθοδος.

Η μέθοδος Advanced FUE εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις κάλυψης ουλών στο πίσω μέρος του κεφαλιού όσων υποβλήθηκαν κάποια στιγμή σε εμφύτευση μαλλιών με την ξεπερασμένη μέθοδο FUT/Strip. Τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού προσφέρουν κάλυψη και στις ουλές από ατύχημα ή έγκαυμα στην περιοχή του γενίου, στα φρύδια ή σε άλλα σημεία όπως τα πόδια και το στέρνο.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE:
> Ανώδυνη εφαρμογή, που πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία.

> 100% φυσικό και διακριτικό αποτέλεσμα, χωρίς ουλές και σημάδια.

> Ελάχιστα τραυματική και επεμβατική, χωρίς ράμματα και τομές.

> Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Διακριτικότητα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα
Για όσους επιθυμούν να αποκαταστήσουν την αραίωση μαλλιών χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τον κοινωνικό ή τον επαγγελματικό κύκλο τους, υπάρχει και η δυνατότητα της ακούρευτης συνεδρίας μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (Unshaven FUE), που προσφέρει άριστη πυκνότητα αφήνοντας άθικτο το μήκος των μαλλιών, καθώς δε χρειάζεται κούρεμα της δότριας και της λήπτριας περιοχής. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται αποτελεσματικά και με απόλυτη διακριτικότητα η πυκνότητα στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση, ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εποχικότητα στην εμφύτευση μαλλιών και μπορεί με ασφάλεια να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου επιτρέπει την πραγματοποίηση μεταμόσχευσης μαλλιών και το καλοκαίρι. Όσοι σχεδιάζουν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών την καλοκαιρινή περίοδο μπορούν να επισκεφθούν τη θάλασσα λίγες μόνο μέρες μετά την επέμβαση. Για να επιτευχθεί ωστόσο ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην επιλογή εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού με αποδεδειγμένη εμπειρία στην πραγματοποίηση συνεδριών μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE.

Ευχαριστούμε τον Δρα. Αναστάσιο Βεκρή, πλαστικό χειρουργό και επιστημονικό διευθυντή της κλινικής Advanced Hair Clinics, που κατέκτησε 2 συνεχόμενες χρονιές το βραβείο της Καλύτερης Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών στον Κόσμο (BestInternational Hair Clinic of the Year) από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό International Medical TravelJournal, καθώς  και βραβεία για τις υπηρεσίες Ιατρικού Τουρισμού στα Healthcare Business Awards 2016 & 2017.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being