Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΚΑΝΝΕΣ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΖΙΑ ΑΡΤΖΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ TUXEDO DRESS ΤΗΣ ΜΠΛΑΝΣΕΤ

ΚΑΝΝΕΣ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: Ο ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Shoplifters» και «Me too»

Τα ομαδικά ενσταντανέ υπέρ του γυναικείου κινήματος Me Too, η δυναμική αποκάλυψη της Αζια Αρτζέντο για το βιασμό τις στις Κάννες από τον Χάρβει Γουινστάιν, το tuxedo dress της Κέιτ Μπλάνσετ και βέβαια ο Χρυσός Φοίνικας στην Ιαπωνία δέσποσαν στην τελετή λήξης του σινε-φεστιβάλ των Καννών.

 

O Iάπωνας σκηνοθέτης Χιροκάζου Κόρε Eντα με το ανθρωπιστικό, αισθαντικό φιλμ «Shoplifters», κέρδισε με ομόφωνη απόφαση τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών μιλώντας για «την ελπίδα, το κουράγιο και την συνάντηση κόσμων» που νιώθει κανείς στην περίφημη κινηματογραφική συνάντηση της Κυανής Ακτής.

Ο αφροαμερικανός Σπαικ Λι πανηγύρισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την αστυνομική ταινία «BlacKkKlansman», ο πολωνός Πάβελ Παβλικόφσκι απέσπασε βραβείο Σκηνοθεσίας με τον ερωτικό και ιστορικό «Ψυχρό Πόλεμο» ενώ η νέα τιμητική διάκριση  του Ειδικού Χρυσού Φοίνικα απονεμήθηκε στον 67χρονο Ζακ Λικ Γκοντάρ για το δοκίμιό του «Το Βιβλίο της Εικόνας».

 

Βραβείο Σεναρίου απέσπασαν εξ ημισείας το «Lazzaro Felice» της Ιταλίδας Αλίτσε Ρορβάχερ και το «Three Faces» του Τζαφάρ Παναχί. Το Βραβείο γυναικείας ερμηνείας κέρδισε η Σαμάλ Γεσλιάμοβα για το «Ayka» του Σεργκέι Ντβορτσεβόι, ενώ το αντίστοιχο ανδρικής ερμηνείας ο Μαρτσέλο Φόντε για το «Dogman» του Ματέο Γκαρόνε.
Τη Χρυσή Κάμερα (Camera D' Or), το βραβείο που συστήνει εδώ και χρόνια τα ταλέντα του μέλλοντος, κέρδισε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Λούκας Ντοντ, «Girl» που χάρισε το βραβείο ερμηνείας στον Βίκτορ Πόλστερ.

ΛΕΑ ΣΕΙΝΤΟΥ ΜΕ LOUIS VUITTON, ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ ΜΕ ALEXANDER MC QUEEN, ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΥΟΥΑΡΤ ΜΕ CHANEL

ΛΕΑ ΣΕΙΝΤΟΥ ΜΕ LOUIS VUITTON, ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝ...

ΛΕΑ ΣΕΙΝΤΟΥ ΜΕ LOUIS VUITTON, ΚΕΙΤ ΜΠΛΑΝΣΕΤ ΜΕ ALEXANDER MC QUEEN, ΚΡΙΣΤΕΝ ΣΤΥΟΥΑΡΤ ΜΕ CHANEL

 

 

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ ήταν θεαματική όσο και η έναρξη, με τις σταρ Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Στιούαρτ, Λέα Σειντού να ξεσηκώνουν τα φλας ντυμένες από ευρωπαικά ατελιέ μόδας. Την ωραιότερη εμφάνισή της έκανε και η βραζιλιάνα suprmodel Αλεσάντρα Αμπρόζιο.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΑ ΑΜΠΡΟΖΙΟ ΜΕ ZUHAIR MURAD

ΑΛΕΣΑΝΤΡΑ ΑΜΠΡΟΖΙΟ ΜΕ ZUHAIR MURAD

ΑΛΕΣΑΝΤΡΑ ΑΜΠΡΟΖΙΟ ΜΕ ZUHAIR MURAD

Αιφνιδιαστικά αλλά δυναμικά, η  ιταλίδα ηθοποιός Ασια Αρτζέντο λίγο πριν ανακοινώσει το Βραβείο γυναικείας ερμηνείας, αναφέρθηκε στον Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το 1997 βιάστηκα από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν εδώ στις Κάννες. Ήμουν 21 χρονών. Και το Φεστιβάλ ήταν ο τόπος κυνηγιού του. Ο Γουάινστιν δεν θα είναι ποτέ καλοδεχούμενος εδώ. Θα ζήσει μέσα στην ντροπή από μια κινηματογραφική κοινότητα που τον αγκάλιασε και κάλυψε τα εγκλήματά του. Και ακόμα και απόψε, κάποιοι που κάθονται ανάμεσά μας, πρέπει να λογοδοτήσουν για τη συμπεριφορά τους εναντίον των γυναικών. Γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν ανήκει εδώ, δεν ανήκει σε καμία βιομηχανία, σε κανένα χώρο εργασίας. Ξέρουμε ποιοι είστε και δεν θα σας επιτρέψουμε πια να τη βγάζετε καθαρή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View