Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κραυγή απόγνωσης από χειρουργούς, αναισθησιολόγους και νοσηλευτές του Ρίου – Χωρίς επεμβάσεις από Δευτέρα- ΒΙΝΤΕΟ

Κραυγή απόγνωσης από χειρουργούς, αναισθ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητούν ενίσχυση σε εξοπλισμό και έμψυχο δυναμικό

Οι κλίνες στη ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, ο χώρος της ανάνηψης των χειρουργείων ασθενών παραμένει κατειλημμένος από χειρουργικούς διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι κανονικά έπρεπε να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, λείπει αναισθησιολογικός εξοπλισμός όπως επίσης και νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση στον χειρουργικό τομέα, δεν πάει άλλο για τους γιατρούς, που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Ασθενείς προσέρχονται από παντού για να χειρουργηθούν. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και αντιμετώπιση σε περιφερειακές μονάδες υγείας πριν τα περιστατικά προωθηθούν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτά δηλώνουν χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και νοσηλευτές που αναγκάστηκαν να αποφασίσουν την αναβολή μέχρι νεοτέρας δεκάδων προγραμματισμένων χειρουργείων.

Η καθημερινή αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων, λόγω της μη αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης κλινών στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, οδήγησε την Τετάρτη τον Χειρουργικό Τομέα του νοσοκομείου στη λήψη ομόφωνης απόφασης αναστολής επ' αόριστον και από τη Δευτέρα 21 Μαΐου, όλων των χειρουργικών επεμβάσεων, εκτός φυσικά από τα επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα, καθηγητή Παναγιώτη Μέγα, παρά τις υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Μόνο τον Μαρτιο και Απρίλιο 300 και 330 αντίστοιχα. Επίσης κατα μέσο όρο 115 περιστατικά διακομίζονται από νοσοκομεία της περιφέρειας, από Αγρίνιο και Μεσολόγγι, όπου ωστόσο υπαρχουν σύγχρονα οργανωμένες υποδομές.

Ο πρόεδρος των ιατρικών υπηρεσιών του ΠΓΝΠ, Γιάννης Τσολάκης παρέθεσε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εξιδίκευση του νοσοκομείου. Δήλωσε ωστόσο πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί περιστατικά ελάσσονος σοβαρότητας από περιφερειακά νοσοκομεία, προωθούνται στο Ρίο, προκαλώντας ασφυξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις