Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΛΓΗ, ΜΙΡΑΝΤΑΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ...

Ήταν Σκωτσέζα την καταγωγή

Ιδιαίτερη συγκίνηση προξένησε και στους Πατρινούς καθώς και στους εργαζόμενους του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 η αγαπημένη σύζυγος του αξέχαστου πρωταγωνιστή Γιάννη Βόγλη, Μιράντα Βόγλη.

Η κηδεία της τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή 11/5 στην Αθήνα ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Βόγλης είχε σβήσει μετά από νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2016, πριν από 2 χρόνια. Όπως διαβάσαμε στο σάιτ της Μηχανής του χρόνου, mixanitouxronou.gr, η αγάπη του Γιάννη Βόγλη που πέθανε στα 79 του χρόνια και στην Πάτρα είχε διατελέσει για ένα χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένος,  για τη σύζυγό του ήταν πολύ μεγάλη.

Όταν πρωτογνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ερόικα» όπου η Σκωτσέζα στην καταγωγή Μιράντα Βόγλη είχε ένα μικρό ρόλο, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Παρόλο που ο Γιάννης Βόγλης ήθελε να την παντρευτεί, της δήλωσε: «έχε υπόψη σου ότι είναι πρώτα η δουλειά μου και μετά εσύ». Όπως ο ίδιος ο Γιάννης Βόγλης είχε αποκαλύψει, η γυναίκα του που ήταν και Σκωτσέζα, όχι μόνο το δέχθηκε αυτό, αλλά και το τίμησε όλα αυτά τα χρόνια. «Ποτέ δε διεκδίκησε να ασχοληθώ μαζί της στη διάρκεια της δουλειάς μου», είπε πει ο Γιάννης Βόγλης που έμεινε στη μνήμη όλων μας με τον ρόλο του στην υπέροχη ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» του 1968 όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Ανν Λόμπεργκ και έφτασε έως τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών στο Χόλυγουντ.

Ο Γιάννης Βόγλης είδε την Μιράντα σε μια βίλα στην Κηφισιά όπου γυρίζονταν κάποιες σκηνές της «Ερόικα» και την ερωτεύτηκε αμέσως. «Την είδα και την ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα. Αιθέριο πλάσμα!» είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

Το ζευγάρι ήταν πολύ αγαπημένο και αντιμετώπισε μαζί τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν νωρίς. Η σύζυγος του ηθοποιού με τα λαμπερά γαλανά μάτια διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήταν μόλις 39 ετών, ωστόσο οι δυο τους αντιμετώπισαν το θέμα με ψυχραιμία και κατάφεραν να προχωρήσουν τη ζωή τους.

Σε συνέντευξή του ο Βόγλης είχε αναφέρει: «Μιλάμε για καρκίνο στα 39 της χρόνια. Έπρεπε να φύγουμε στο εξωτερικό για να εγχειριστεί. Όταν επέστρεψα, έπειτα από αρκετό καιρό, η εταιρία που είχα στη Θεσσαλονίκη δεν πήγαινε καλά. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε στην Αθήνα. Ήμουν ψύχραιμος, δεν είμαι από τους άντρες που χάνουν εύκολα την γη κάτω από τα πόδια τους. Όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία, δεν την αφήνεις να σε πάρει από κάτω. Όταν πέσεις πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις με πείσμα».

Το ζευγάρι απέκτησε δυο γιους, τον Δημήτρη και τον Ροβέρτο και είχε τη χαρά να δει και εγγόνια. Μάλιστα ο ένας γιος του ζευγαριού διαμένει και εργάζεται εδώ στην Πάτρα (την κόρη του και εγγονή του Γιάννη και της Μιράντας Βόγλη που ζει στην Πάτρα, την λένε Ελισάβετ).

Εργαζόμενοι του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς και άλλος κόσμος θυμάται την Μιράντα Βόγλη ως μία ευγενέστατη γυναίκα, πολύ αγαπητή που στεκόταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της, του Γιάννη Βόγλη και τον στήριζε αθόρυβα και διακριτικά. Η είδηση της εκδημίας της πραγματικά λύπησε πολλούς κι εδώ στην Πάτρα.

Ο Γιάννης Βόγλης ετοίμαζε και την αυτοβιογραφία του, όπου είχε σκοπό να περιγράψει όχι µόνο την αξιόλογη καλλιτεχνική του πορεία στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση αλλά τη ζωή του ολόκληρη.

*Στο μεταξύ σε επανάληψη αυτό το διάστημα προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση μία παλιά αγαπημένη σειρά της δεκαετίας του ’80 όπου πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Βόγλης με την Βέρα Κρούσκα, η «Μεθυσμένη Πολιτεία».

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture