Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ALEXANDER MC QUEEN: ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ TRIBECA FESTIVAL (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ALEXANDER MC QUEEN: ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Oλα για τον αυτόχειρα χούλιγκαν της βρετανικής μόδας

«Χούλιγκαν», «Σκοτεινή ιδιοφυία» και «Τρομερό παιδί» της βρετανικής μόδας ήταν οι χαρακτηρισμοί που ακολουθούσαν τον αξέχαστο couturier Αλεξάντερ Μακ Κουήν στην επίγεια πασαρέλα της ζωής του. Μέσα σε μια επταετία κατόρθωσε να απογειωθεί στο πάνθεον των σχεδιαστών που σημάδεψαν ανεξίτηλα την παγκόσμια μόδα δίχως  όμως να τιθασεύσει τους δαίμονές του. Το 1993 έκανε αίσθηση με την πρώτη του κιόλας συλλογή και το 2010 βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στο Mayfair του Λονδίνου

«Κανένας δεν ανακάλυψε τον Μακ Κουήν, ο Μακ Κουήν ανακάλυψε τον εαυτό του» αναφέρει το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ που κάνει πρεμιέρα στις 22 του μηνός στο ονομαστό Tribeca Festival. Ένα ντοκιμαντέρ που τα διεθνή media αποκαλούν ήδη επικό. Μέσα σε 111 λεπτά η ταινία «Μc Queen» καλύπτει όλη την καριέρα του σχεδιαστή, από τα πρώτα του βήματα ως μαθητευόμενος ράφτης στο Savile Row ως την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins το 1992 και την πρόσληψή του από τον Givenchy το 1997 μέχρι την εμβληματική επίδειξη Άνοιξη/Καλοκαίρι 1999, όταν η Σάλομ Χάρλοου παρέλασε με ένα στράπλες λευκό φόρεμα και άρχισε να περιστρέφεται σε κύκλο, ενώ την ψέκαζαν με βαφή δύο ρομποτικά όπλα.

Το αγόρι της βρετανικής εργατικής τάξης ξάφνιασε τo fashion σύμπαν της εποχής του λανσάροντας σόου σαν φουτουριστικά θρίλερ, σαν γοτθικές περιπέτειες φαντασίας. Στο ντεμπούτο του τα μοντέλα ήταν τυλιγμένα με πλαστικές μεμβράνες και το δέρμα τους είχε ζωγραφιστεί για να φαίνεται ματωμένο και μελανιασμένο. Στη συνέχεια τα εκκεντρικά ρούχα του φάνταζαν σαν έργα τέχνης με έντονες φιγούρες παραπέμποντας σε εξωγήινους, βαμπίρ και ερπετά. Οι τουαλέτες του ήταν πραγματικά ονειρικές και η αισθητική του γεμάτη αισθητικές υπερβολές. Πολυβραβευμένος και επαναστάτης ανανέωσε το british style και έφερε τα «πανω κάτω» στη βραδινή ένδυση. Στο πλευρό του πάντα οι εντυπωσιακές μούσες του Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Δάφνη Γκίνες.

Η κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010 με τα prints ερπετών λίγο πριν πεθάνει, θάμπωσε τους κριτικούς και θεωρήθηκε από την buyer director των καταστημάτων Selfridges ως η πιο εμπορική συλλογή που έχει περάσει ποτέ. Εννέα μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του Τζόις, που έφυγε από καρκίνο στα 75 της, ο 40χρονος Μακ Κουήν κρεμάστηκε με την αγαπημένη του καφέ ζώνη και άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έγραφε «Να προσέχετε τα σκυλιά μου, συγγνώμη». Νωρίτερα είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και ηρεμιστικών. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει το βίαιο τέλος του μεγάλου ταλέντου που άλλαξε την εικόνα της μόδας του 20ού αιώνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View