Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παππού έχεις mail; Το παράξενο δεν είναι η ερώτηση αλλά να σου απαντήσει ο παππούς ότι το βρήκε στο file με τα spam!

Παππού έχεις mail; Το παράξενο δεν είναι...

Την Πέμπτη 19 Απριλίου ημερίδα στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Η Ευρώπη, και μαζί η Ελλάδα, γερνάει. Με την αύξηση της ηλικίας καθώς και με την υπογεννητικότητα που εμφανίζεται έντονα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και αν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής πλέον η ζυγαριά γυρνάει προς τα «-ήντα».

Σήμερα η τεχνολογία έχει εισχωρήσει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μας που έχει σχεδόν κυριαρχήσει στον τομέα της επικοινωνίας. Στον τομέα της αγοράς το διαδίκτυο κοντεύει να αγγίξει τα επίπεδα των φυσικών καταστημάτων ενώ στον τομέα των τραπεζικών συναλλαγών βίαια επικράτησε με τα capital controls.

Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι δικοί μας άνθρωποι να ανταπεξέλθουν σε αυτό; Πόσο ενημερωμένοι είναι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και συγκεκριμένα το διαδίκτυο στην καθημερινότητά τους; Η απάντηση μπορεί να δοθεί από το TechSenior.eu ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 που σκοπό έχει ακριβώς αυτό. Να βοηθήσει ηλικιωμένους να μάθουν βασικά διαδικτυακά εργαλεία όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα κοινωνικά δίκτυα και ην ηλεκτρονική τραπεζική ώστε να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητά τους.

Την Πέμπτη 19 Απριλίου γίνεται στο Επιμελητήριο Αχαΐας ημερίδα που αφορά το συγκεκριμένο θέμα από την www.p-consulting.gr και τον ΚΟΙΣΠΕ Φάρο.

Σκοπός της Ημερίδας, είναι να ενημερώσει το ενδιαφερόμενο κοινό για δυο πράγματα. Αφενός τους στόχους του Έργου, για το πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να είναι χρήσιμες σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προκειμένου να είναι αυτόνομα και να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους. Αφετέρου για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης νέων τεχνολογιών, το οποίο αφορά άτομα άνω των 55 ετών που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη χρήση Η/Υ και σύγχρονων εφαρμογών. Η υλοποίηση της εκπαίδευσης θα ξεκινήσει το Μάιο του 2018 στην Πάτρα. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα υλοποιηθεί από τους εταίρους του Έργου στην Ελλάδα (p-consulting.gr & Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ») και θα παρέχεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους καταρτιζόμενους.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

«Κοινωνικά Προβλήματα και αυτονομία των ηλικιωμένων». Ομιλητής: Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος - Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

«Η Τεχνολογία και η τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Νικόλαος Αβούρης - Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών - Τομέας Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών

«Το TechSenior στην Ελλάδα». Ομιλητές: Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος & Χαριτίνη – Μαρία Σκουλίδη: Ιδιοκτήτες p-consulting (εταίρος του Έργου)

«Κοινωνικά προβλήματα και ψυχοπαθολογία στην τρίτη ηλικία». Ομιλητής: Στέφανος Κούλης - Ψυχίατρος - Δ/ντης ΕΚΕΨΥΕ Πατρών – Πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» (εταίρος του Έργου)

 

Μάθετε περισσότερα μέσω:

Τηλεφώνου: 2611.811.200

e-mail: [email protected] & [email protected]

Website: http://techsenior.eu/contact/ , http://www.p-consulting.gr/

Social Media: facebook.com/techsenioreu ή twitter.com/TechSenior_eu

 

Σχόλια

Θέμα: Ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου «TechSenior» στην Ελλάδα

Τίτλος: «Προβλήματα τρίτης ηλικίας και διαδικτυακές εφαρμογές»

Φορείς: p-consulting (www.p-consulting.gr )

ΚοιΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» (http://koispe-faros.gr/ )

Ημερομηνία: 19/04/2018

Ώρα: 18:00

Τόπος: Επιμελητήριο Αχαΐας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά