Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Επηρεάζει η ακτινοβολία από τον ήλιο και τα κινητά;

Πάτρα: Επηρεάζει η ακτινοβολία από τον ή...

Εκδήλωση την Τετάρτη 18/4 στις 19.00 στο ξενοδοχείο Αστήρ

Εν όψει του καλοκαιριού, οι κίνδυνοι από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία αυξάνονται ενώ το κινητό τηλέφωνο, που βρίσκεται πλέον στα χέρια όλων, αποτελεί κι αυτό άραγε πηγή ενός άλλου είδους ακτινοβολίας. Τι επίδραση έχει στην υγεία μας η ηλιακή ακτινοβολία; Κινδυνεύουμε, από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον καρκίνο και πως μπορούμε να προστατευτούμε;

Όλα αυτά τα επίκαιρα ερωτήματα έρχεται να διερευνήσει η επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση  που έχει προγραμματίσει το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πάτρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Αστήρ αυτή την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στις 7 το απόγευμα, όπου μια ομάδα από εξαιρετικούς επιστήμονες της Πάτρας θα επιχειρήσει να εξηγήσει, να αναλύσει, να απομυθοποιήσει και να δώσει απαντήσεις.

Ο Ακτινοφυσικός Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Φυσικής, κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης (πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών) θα επιχειρήσει να ξεχωρίσει τους μύθους από την πραγματικότητα σε ότι αφορά την Ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων.

Ο Αναπλ. Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών - Τομέας Εφαρμοσμένης Φυσικής, κ. Ανδρέας Καζαντζίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανακάλυψη της τρύπας του όζοντος θα αναδείξει τις συνέπειες από την έκθεσή μας στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Ο Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος-Δερματοχειρουργός κ. Παναγιώτης Ρηγάτος, θα εστιάσει στην επίδραση του Ήλιου στο δέρμα.

Ο Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω, Ιωάννης Παπαναστασόπουλος θα ασχοληθεί με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, και τους τρόπους της ένδικης προστασίας που προβλέπονται

*Την συζήτηση συντονίζουν ο κ. Δημήτριος Καρδαμάκης,  Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και ο κ. Αθανάσιος Αργυρίου, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Παραρτήματος Πάτρας και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Νατάσα Ράγιου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being