Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αναμένεται αύξηση των τουριστών μέσω του αεροδρομίου του Αράξου

Αναμένεται αύξηση των τουριστών μέσω του...

Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας

Την αισιοδοξία του ότι φέτος θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που θα έλθουν στην Ελλάδα μέσω του κρατικού αερολιμένα του Αράξου, εξέφρασε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Καρπέτας.

Παραθέτοντας στοιχεία, ο Κώστας Καρπέτας είπε ότι ο κρατικός αερολιμένας του Αράξου εμφάνισε το 2017 αύξηση της κίνησης κατά 22%, σε σχέση με το 2016, διακινώντας συνολικά περισσότερους από 161.000 ταξιδιώτες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «ο στόχος για το 2018 είναι να διακινηθούν περίπου 200.000 ταξιδιώτες».

Στο μεταξύ, το βραβείο «Best Partner Greece», με το οποίο διακρίθηκε ο κρατικός αερολιμένας Αράξου για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες, παρέλαβε σήμερα από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας.

Πρόκειται για τη διάκριση που προήλθε από τον Ρωσικό τουριστικό οργανισμό TEZ TOUR, στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων «Worldberry».

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι ιδιαίτερη τιμή για την περιφέρεια η βράβευση του κρατικού αερολιμένα Αράξου», προσθέτοντας ότι «ο στόχος μας να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση και να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη επίδοση με τη διακίνηση ταξιδιωτών, μέσω του Αράξου, επιτυγχάνεται».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «γι΄ αυτό που είμαστε περήφανοι είναι ότι βραβεύεται ένας περιφερειακός κρατικός αερολιμένας, όπως ο 'Αραξος, για την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες και εμείς ως περιφέρεια καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του αεροδρομίου, τόσο σε υποδομές, όσο και ως προς την βελτίωση της προσβασιμότητας».

Από την πλευρά του, ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, ευχαρίστησε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τον περιφερειάρχη, «για το διαρκές και έμπρακτο ενδιαφέρον», ενώ όπως συμπλήρωσε, «αναμένεται να προστεθούν νέες πτήσεις».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε «βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για απευθείας πτήση μεταξύ Λάρνακας - Αράξου, έπειτα από αίτημα που έχει καταθέσει κυπριακή εταιρία», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, ο κρατικός αερολιμένας Αράξου αναδεικνύεται σε ανταγωνιστικό περιφερειακό αεροδρόμιο, με ιδιαίτερη δυναμική».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι αναμένονται περισσότερες αφίξεις από Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία και Πολωνία, ενώ με αφορμή το έτος τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 2018, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, προς το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν τουριστικά η Ρωσία με τη Δυτική Ελλάδα.

Σχετικά με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ο Κώστας Καρπέτας είπε ότι «περιλαμβάνουν τα δυνατά σημεία όσον αφορά στον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, όπως για παράδειγμα ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής».

«Στόχος μας», όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης «είναι να ενισχυθούν οι αναπτυξιακοί τουριστικοί πόλοι, ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να καταστεί ένας διακριτός τουριστικός προορισμός με ταυτόχρονη αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά