Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αίγιο: Παρουσιάζεται το έργο «Γαστρονομικοί προορισμοί»

Αίγιο: Παρουσιάζεται το έργο «Γαστρονομι...

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, στις 15:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

Η ΔΗΚΕΠΑ – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ – Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Greek Gastronomy Guide προσκαλεί επιχειρήσεις του διατροφικού και τουριστικού τομέα να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του project «Γαστρονομικοί προορισμοί», τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Το έργο «Γαστρονομικοί προορισμοί» αποτελεί μια σύμπραξη του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ, του Μarketing Greece, του Greek Gastronomy Guide και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ως τοπικού εκπροσώπου της περιοχής (local Ambassador).

Στόχος της δράσης αυτής όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η ανάδειξη του πλήρους δυναμικού κάθε τόπου μέσα από τη σύνδεση Τουρισμού και Γαστρονομίας. Για την υλοποίηση αυτού του οράματος, μετά την καταγραφή και ανάδειξη του υλικού (προϊόντα, παραγωγή, τοπική κουζίνα, εδέσματα, εστίαση) θα αναπτυχθούν 3 δέσμες δράσεων: δράσεις δικτύωσης, δράσεις εκπαίδευσης και δράσεις προβολής.

Το βασικό συστατικό της επιτυχίας της συνέργειας έγκειται στην κινητοποίηση της κάθε τοπικής γαστρονομικής κοινότητας και στην αυτοδέσμευση κάθε μέλους. Για τον λόγο αυτό αλλά και για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων, το έργο Γαστρονομικοί Προορισμοί,  εφαρμοσμένο σε κάθε ενδιαφερόμενη περιοχή, απαιτεί μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών, του τοπικού εκπροσώπου κάθε περιοχής και της γαστρονομικής κοινότητας που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες της αγροδιατροφής και της εστίασης.

Στην συνάντηση αυτή θα παρουσιαστεί το σχέδιο και οι προϋποθέσεις ένταξης των επαγγελματιών στην τοπική γαστρονομική κοινότητα Αιγιάλειας και η δημιουργία της συντονιστικής ομάδας που θα συνεργαστεί με τον εκπρόσωπο του έργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά