Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμητική προβολή για την αξέχαστη Ρόμι Σνάιντερ

Τιμητική προβολή για την αξέχαστη Ρόμι Σνάιντερ

Προβάλλεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε η τελευταία της ταινία, «Η περαστική του Σαν Σουσί»

Τη Ρόμι Σνάιντερ, γνωστή κι αγαπημένη Αυστριακή ηθοποιό που έγινε διάσημη ως πριγκίπισα «Σίσσυ» στον κινηματογράφο, τιμά το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα προβάλλοντας στις 5/3 την ταινία «Η περαστική του Σαν Σουσί» (1982), με ελεύθερη είσοδο σε πρωινές προβολές για Λύκεια και σε βραδινή προβολή.

Γυρισμένη από τον Γάλλο σκηνοθέτη Ζακ Ρουφιό, η ταινία ήταν η τελευταία της Ρόμι Σνάιντερ, της μεγάλης Ευρωπαίας σταρ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 1982 σε ηλικία 44 ετών. Στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου προβλήθηκε φέτος η ταινία «Τρεις μέρες στο Κιμπερόν» που αναφέρεται στον τελευταίο χρόνο της ζωής της Ρόμι Σνάιντερ, στην κλινική αποτοξίνωσης όπου και έδωσε την τελευταία της συνέντευξη, στο Γερμανικό περιοδικό Stern.

Πηγή: ΑΠΕ

Γυρισμένη το 1982, η Γαλλογερμανική αυτή ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Ζόζεφ Κέσελ (1936), με πρωταγωνιστές, τη Ρόμι Σνάιντερ και τον σπουδαίο Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί. Διάρκεια 108 λεπτά.

Το φιλμ καταγράφει την περιπετειώδη ζωή, του διωγμένου από το χιτλερικό καθεστώς, Μαξ Μπομστέιν, που 30 χρόνια αργότερα σκοτώνει έναν πρώην ναζί. Μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της Μονμάρτης, λίγο πριν το σκοτεινό πέπλο του πολέμου καλύψει και πάλι την Ευρώπη, η Έλσα Βίνερ, η περαστική του Σαν-Σουσί, μια Γερμανίδα κυνηγημένη από τη ναζιστική θηριωδία, θα αποτελέσει το υλικό με το οποίο ο συγγραφέας θα πλέξει μια ιστορία απόλυτης αφοσίωσης, με φόντο καθημερινούς και επώδυνους συμβιβασμούς

Θα προβληθεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 20.30 στο Ινστιτούτο Goethe  (Ομήρου 14-16, Αθήνα, Μετρό: Πανεπιστήμιο) με ελεύθερη είσοδο, και με ελληνικούς υπότιτλους. Πρόκειται για μία συνεργασία του «Adaptation Film Festival: Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο» με το Goethe-Institut Athen.

Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας: Cinemagazine.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture