Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση για το βιβλίο "Σαλός Θεού- Ο Μυστικός Μίκης"

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση για τ...

Παρέστη ο συγγραφέας του βιβλίου Μίμης Ανδρουλάκης -Μίλησαν οι Δ. Καρατζάς, Στ. Σολωμός

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα King George Hall, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α’, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου ‘’Σαλός Θεού- Ο Μυστικός Μίκης’’, που συνέγραψε ο Μίμης Ανδρουλάκης, στενός φίλος του συνθέτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του βιβλιοπωλείου ‘’Discover’’, από κοινού με τις εκδόσεις Πατάκη.

Για το ενδιαφέρον βιβλίο μίλησαν, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Ομίλου της Πολυφωνικής Χορωδίας, Μαέστρος Σταύρος Σολωμός, ενώ ο συγγραφέας έκλεισε την εκδήλωση, αναλύοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τον πολυτάραχο βίο του συνθέτη ενώ απήντησε και σε διάφορα ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

*Τα μουσικά μέρη της παρουσίασης, επιμελήθηκε ο συνθέτης- κιθαρίστας Γιώργος Αθανασακόπουλος, με τμήμα του Ορχηστρικού τμήματος "VIBRATΟ’’ της Πολυφωνικής, που ο ίδιος διευθύνει, ενώ μελωδίες του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσε εξαιρετικά, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, στέλεχος του Οργανισμού. "Το τρένο φεύγει στις οχτώ", ‘’Φαίδρα’’ και "Όμορφη πόλη" ήταν τα τραγούδια που άνοιξαν και έκλεισαν τη βραδιά.

Ιδιαίτερα δυνατή στιγμή της βραδιάς, ήταν η παρουσίαση αποσπάσματος του βιβλίου, από τον ηθοποιό Νίκο Δερτιλή: ‘’Ο επικήδειος’’ που ανάγκασε ο Μίκης Θεοδωράκης να του εκφωνήσει ο Μίμης Ανδρουλάκης, σε ένα ταξίδι με προορισμό την Πάτρα και που  «ζωντάνεψε» με τρόπο καθηλωτικό.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture