Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι - Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης στην Πλατεία Γεωργίου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι - Όλα όσα ...

Ο δήμαρχος κήρυξε την έναρξη

Με την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου , το πατρινό καρναβάλι. Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος τόνισε: «θέλουμε το πατρινό καρναβάλι να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή του, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα, να παραμείνει στα χέρια του λαού και της νεολαίας της Πάτρας».

Έναρξη: «Σήμερα διασκεδάζουμε, αύριο αγωνιζόμαστε» το μήνυμα του δημάρχου, στην 20λεπτη τελετή και μετά λάτιν

Παράλληλα, σημείωσε ότι «παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, συνεχίζουμε αναπτύσσουμε και ανανεώνουμε το καρναβάλι μας, το οποίο και φέτος θα στείλει τα δικά του μηνύματα».

Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους και τις νέες, λέγοντας ότι «τα νιάτα της πόλης δεν το βάζουν κάτω, αλλά με ανατρεπτική διάθεση και μεγάλη συμμετοχή βάζουν τη σφραγίδα τους». Γι' αυτό, όπως πρόσθεσε, «το πατρινό καρναβάλι κάνει και πάλι τη διαφορά με τις άρτιες καλλιτεχνικές δημιουργίες, την επικαιρότητά του, την πλατιά συμμετοχή, τη ζωντάνια και το κέφι, συστατικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της πόλης».

Η τελετή έναρξης του καρναβαλιού μέσα από 47 φωτογραφίες

Όσον αφορά στο κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλιού, ο Κώστας Πελετίδης εξήγησε ότι «επιλέξαμε φέτος σαν κεντρικό θέμα την ανεργία, γιατί έχει φωλιάσει στην πλειοψηφία των σπιτιών μας, γιατί εμποδίζει τη νεολαία μας να ανοίξει τα φτερά της και να γευτεί τη χαρά της ζωής».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Πατρέων επικαλέστηκε σε αυτό σημείο στίχους του Κωστή Παλαμά από το ποίημά του «Εμείς οι Εργάτες», λέγοντας: «έχουμε χρέος να υψώσουμε φωνή αλληλεγγύης "σε αυτούς που με τον ιδρώτα τους ζυμώνουν του κόσμου το ψωμί"».

Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης επισήμανε ότι «σήμερα διασκεδάζουμε και παίρνουμε δύναμη, αύριο αγωνιζόμαστε και ζητάμε αυτά που μας ανήκουν, για να μην είναι μαύρη η ζωή, για να έλθει η μέρα που πέρα ως πέρα θα ναι χαρά, χαρά ζωής».

Η τελετή έναρξης, την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, ξεκίνησε με φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, οι οποίοι χαιρέτησαν τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια.

Μετά το δρώμενο ακολούθησε ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros».

Στη συνέχεια οι «σοκολατορίχτες» τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή.

Το thebest.gr μετέδωσε ζωντανά σε συνεργασία με το ΙΟΝΙΑΝ την τελετή έναρξης του καρναβαλιού και κατέγραψε την τελετή έναρξης, ως εξής:

22.31: Στις 10.30 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συναυλία των “Los Cubaneros” στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Ακολούθησε πάρτι από djs.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

21.25: Μετά τα εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν το ουρανό της Πάτρας και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου, βρίσκεται το  συγκρότημα “Los Cubaneros”. Πρόκειται για ορχήστρα 8 ατόμων (τραγούδι, τραγούδι, πιάνο, μπάσο, κρουστά, τρομπέτα, τρομπόνι, τύμπανα) και παίζουν, εκτός από τα δικά τους τραγούδια, γνωστές latin επιτυχίες αλλά και πρωτότυπες διασκευές σε τραγούδια που έχουν χαρακτηρίσει το Πατρινό Καρναβάλι.

Οι Cubaneros είναι ένα Ελληνοκουβανικό λάτιν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2015 από τον Πατρινό πιανίστα Πάνο Παναγόπουλο και τις Κουβανές τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques.

21.17: Με μηνύματα κατά της ανεργίας, κήρυξε την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα φαντασμαγορικό θέαμα ρίψης βεγγαλικών στον ουρανό της Πάτρας.

21.05: Περίπου στις 9 το βράδυ ξεκίνησε η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, οι οποίοι καρναβαλικά ενδεδυμένοι παρουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο τρία πασίγνωστα τραγούδια: «Η καρδιά μου πονεί για σας» από την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Ένα φιλάκι είναι λίγο» (το αυθεντικό σε στίχους του Ίκαρου και μουσική του Jose Francia, που ερμήνευσαν ο Τζίμης Μακούλης και αργότερα ο Λουκιανός Κηλαηδόνης) και την παραδοσιακή κεφαλλονίτικη καντάδα «Γιαλό γιαλό» για προθερμαίνουν το αποκριάτικο κλίμα.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

20.55: Από λεπτό σε λεπτό, αναμένεται να ξεκινήσει η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί είναι μεν αρκετός, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει να θυμίζει παλιές εποχές, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο στην πλατεία Γεωργίου, όπως αναφέρει η συντάκτρια του thebest.gr Κωνσταντίνα Τσίχλα, η οποία βρίσκεται εκεί.

Δείτε φωτογραφίες:

20.31: Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου. Ο κόσμος ήδη έχει ξεκινήσει να παίρνει θέση μπροστά από την εξέδρα που έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας, προκειμένου να απολαύσει το θέαμα που θα ακολουθήσει.

Σύμμαχος και ο καιρός ο οποίος, παρά τις προβλέψεις, δεν είναι βροχερός.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

20.08: Αρχίζει να ζεσταίνεται σιγά – σιγά το κλίμα στην πλατεία Γεωργίου, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2018. Ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται  στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου όπου έχει στηθεί η εξέδρα.

Από τα ηχεία μεταδίδεται μουσική ενώ, ατμόσφαιρα δημιουργούν τα φωτορυθμικά φώτα.

Δείτε φωτογραφίες:

Την έναρξη θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή. Στην συνέχεια, οι φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα χαιρετήσουν τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια.

Μετά το δρώμενο, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή και μέσω σοκολατορίψεων από τους εκπροσώπους των σοκολατοριχτών θα κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού. Κατόπιν θα ακολουθήσει ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros».

Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους ντι τζέι να αναλαμβάνουν τη διασκέδαση στην πλατεία, δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Φέτος, το πατρινό καρναβάλι έχει ως θέμα του την ανεργία, ενώ η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει χρονικά περίπου ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, όποτε θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και την τελετή λήξης στο παλιό λιμάνι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις