Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ ΩΣ ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ ΩΣ ΤΣΟΡΤΣΙΛ ...

Η σκηνοθεσία είναι του Τζο Ράιτ

Ξεκίνησε να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες και στην Πάτρα από την Πέμπτη 18/1/2018 η ταινία «Darkest Hour – Η πιο Σκοτεινή Ώρα» σε σκηνοθεσία του 45χρονου Λονδρέζου δημιουργού Τζο Ράιτ.

To φιλμ που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως αριστούργημα κυρίως για την ερμηνεία του 60χρονου Γκάρι Όλντμαν ως Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ Winston Churchill (1874-1965), προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη, στις 19.00 και στις 21.30 καθώς και στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, σε διανομή της UIP.

Eκτός του Γκάρι Όλντμαν, παίζουν οι Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Στίβεν Ντιλέιν, Ρόναλντ Πίκαπ.

Διάρκεια: 140 λεπτά.

Περίληψη

Η ταινία αφηγείται τις πρώτες εβδομάδες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε, έχοντας όχι μόνο την απειλή της εισβολής των δυνάμεων του Χίτλερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 300.000 στρατιώτες εγκλωβισμένους στη Δουνκέρκη, να αποφασίσει αν θα συνθηκολογήσει μαζί τους, στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του ή αν θα τους αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης.

Παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από το κόμμα του και τον σκεπτικισμό του Βασιλιά, ο Τσόρτσιλ, με την αρωγή της επί 31 χρόνια συζύγου του, αποφασίζει να πολεμήσει για τα ιδανικά, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας του και οι λόγοι που συνέταξε με σκοπό να ανυψώσει το ηθικό των Βρετανών, έξοχο δείγμα της ρητορικής του δεινότητας, έχουν μείνει στην Ιστορία.

Το φιλμ ήδη έχει φτάσει διεθνώς σε εισπράξεις τα 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο Gary Oldman επαινέθηκε από τους κριτικούς, για την ερμηνεία του, ίσως την σημαντικότερη της πλούσιας καριέρας του. Τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού σε δράμα, αναμένεται να προταθεί για Όσκαρ, ενώ είναι υποψήφιος και για το βραβείο του Σωματείου των Αμερικανών Ηθοποιών – Screen Actors Guild Award.

Στα 71α βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα BAFTA, το φιλμ έλαβε 9 υποψηφιότητες, ανάμεσα τους, καλύτερης ταινίας, καλύτερης Βρετανικής παραγωγής, καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και β’ γυναικείου ρόλου για την Scott Thomas, η οποία υποδύεται τη σύζυγο του Τσόρτσιλ. Η 57χρονη εκλεκτή Αγγλίδα ηθοποιός Κρίστιν Σκοτ Τόμας ήταν εκπληκτική και στις ταινίες «Ο Άγγλος ασθενής» του 1996 και «Ο Γητευτής των αλόγων» του 1998 όπου συνεργάστηκε με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture