Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TΡΑΒΗΞΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ "THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ"

TΡΑΒΗΞΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΦΙΛ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΤΑ...

Πανελλαδικά το 4ήμερο της πρεμιέρας του έκοψε 46.500 εισιτήρια

Την πρωτιά στο εγχώριο boxoffice κατέκτησε το 4ήμερο 11-14 Ιανουαρίου 2018 το δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος φιλμ «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με την σπουδαία Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στην 1η τους συνεργασία στη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία που στις ΗΠΑ έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 28 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, κατάφερε σε 81 αίθουσες πανελλαδικά, να κόψει κοντά στα 46.500 εισιτήρια. Στην Πάτρα το φιλμ που παρουσιάζει πραγματική ιστορία που εκτυλίχθηκε επί προεδρίας Ρίτσαρντ Νίξον στις αρχές του ’70 με επίκεντρο την μάχιμη διευθύντρια της εφημερίδας The Washington Post, Κάθριν Γκράχαμ, τράβηξε επίσης το ενδιαφέρον των σινεφίλ κι όπως μάθαμε στην προβολή των 19.30 την Κυριακή στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε το κοινό ήταν αμιγώς της ηλικίας 35-40 έως 60 ετών.

Ανάμεσα στους σινεφίλ και γνωστοί Πατρινοί όπως ο Δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας Ηλίας Γρηγόρης, δημοσιογράφοι, γιατροί, επιχειρηματίες, κ.α. Το φιλμ άφησε γενικά καλές εντυπώσεις και ακούγεται ότι πιθανόν θα λάβει κάποιες υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

Αρκετά καλά πήγαν και οι άλλες νέες ταινίες της εβδομάδας όπως «Ο Επιβάτης – Τhe Commuter», με τον Λίαμ Νίσον που στις ΗΠΑ ξεκίνησε με 16,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ σε 51 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε 26.296 εισιτήρια σύμφωνα με το flix.gr (στην Πάτρα επίσης παίζεται στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε) και το απολαυστικό, καλογυρισμένο και με μπόλικο χιούμορ (ξεχωρίζει ο Τζακ Μπλακ) «Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα», σε σκηνοθεσία Jake Kasdan που στις ΗΠΑ στρογγυλοκάθισε ξανά στο νούμερο 1 του boxoffice, φτάνοντας συνολικά τα 291 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 383 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Πάτρα το «Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» με τον Ντουέιν Τζόνσον σε 74 αίθουσες πανελλαδικά, έφτασε τα 27.000 εισιτήρια το 4ήμερο 11-14/1/2018 μαζί και με τα preview που προηγήθηκαν.

Κρίμα τέλος για την πολύ μέτρια πορεία μίας αξιόλογης και συγκινητικής ταινίας, του «Wonderstruck – Το Δωμάτιο των θαυμάτων» του Τοντ Χέινς με την Τζουλιάν Μουρ και δύο υπέροχα παιδιά ηθοποιούς, τον Όουκς Φέγκλει και την Μίλισεντ Σίμοντς που είναι στην πραγματικότητα κωφή (στην Πάτρα παίζεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον) που δεν μπόρεσε να τραβήξει το κοινό και σε 11 αίθουσες πανελλαδικά ίσα που έφτασε τα 1.200 εισιτήρια το περασμένο τετραήμερο της πρεμιέρας του.

Όσο για το «Molly’s game» με την Τζέσικα Τσατσέιν (παίζεται σε Πάνθεον και Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε) κόβει εισιτήρια, αρέσει και έχει φτάσει τα 43.000 πανελλαδικά από τις 4/1 που προβάλλεται.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture