Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έπιασε δουλειά στο ΔΗΠΕΘΕ ο Σταύρος Τσακίρης - Στόχος ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα

Πάτρα: Έπιασε δουλειά στο ΔΗΠΕΘΕ ο Σταύρ...

Η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου ανακοίνωσε διαβούλευση και αναβάθμιση του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ

Στο γραφείο του στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, στην Όθωνος Αμαλίας, ήταν την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 από το πρωί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης. Ο κ. Τσακίρης είχε συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους του θεάτρου στους οποίους και μίλησε και αυτό που υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε ήταν ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα. Ο κ. Τσακίρης εξάλλου λόγω και της σκηνοθεσίας του στην κεντρική φετινή παραγωγή του θεάτρου «Fuente Ovejuna, Η πηγή των αμνών», γνώρισε καλά το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας όλο το περασμένο διάστημα από τον Αύγουστο του 2017.

Στο μεταξύ προγραμματίζεται για τις αρχές της άλλης εβδομάδας συνάντηση  - συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου.

Αναφορά στην εκλογή του κ. Τσακίρη στη θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είχε στις πολιτιστικές του σελίδες η εφημερίδα Έθνος (3/1/2018) τονίζοντας μάλιστα ότι η εκλογή του συμπίπτει με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για αναβάθμιση των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, κάτι που θα προκύψει μέσα από διαβούλευση. Η αναβάθμιση είναι ένα ζητούμενο των τελευταίων χρόνων μιας και ήταν γνωστό ότι το Υπουργείο είχε περιορίσει την οικονομική στήριξη και επιχορήγηση των συγκεκριμένων θεάτρων της περιφέρειας (ο θεσμός δημιουργήθηκε επί Μελίνας Μερκούρη) με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις το «κενό» να το καλύπτει ο εκάστοτε δήμος.

Τέλος να αναφέρουμε ότι καλά πήγαν από εμπορικής πλευράς οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις ημέρες των γιορτών (το «Fuente Ovejuna» αναμένεται ν’ ολοκληρωθεί στις 14 Ιανουαρίου 2018 χωρίς να φαίνεται προς ώρας πιθανότητα για παράταση των παραστάσεων λόγω και του καρναβαλιού) ενώ η έκπληξη της σαιζόν είναι η παράσταση από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Η Τρελή του Σαγιό» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου που έχει ενθουσιάσει το κοινό. Παίζεται και πάλι το Σάββατο των Φώτων στις 20.00 στο θεατράκι του ΔΗΠΕΘΕ στο Μπάρρυ.

Γεμάτο ήταν και το Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις παραστάσεις της «Ελίζας» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου. Για το ευρύ κοινό η «Ελίζα» θα παιχθεί και στις 4, 5 και 6/1 στις 16.30 και την Κυριακή 7/1 στις 11 το πρωί.

Η φωτ. είναι του Παν. Μουλίνου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture