Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» στο θέατρο Αγορά

Πάτρα: «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη...

Στις 20, 21 και 22/12/2017 στις 21.15

Ο Σκιαθίτης «κοσμοκαλόγερος» και αποκαλούμενος «άγιος» των Ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είχε γράψει και εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, ανάμεσα τους το «Στης κοκκώνας το σπίτι», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη», κ.α. που πραγματικά αποτύπωναν το κλίμα και τις παραδόσεις μίας ολόκληρης εποχής και τον χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας και υπαίθρου.

Η θεατρική ομάδα των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας «Σχολείον», εμπνέεται από τρία διηγήματα του Παπαδιαμάντη και παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» στο θέατρο «Αγορά» στην οδό Καραισκάκη, στην Πάτρα, στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου 2017, στις 21.15 το βράδυ. Τη θεατρική διασκευή και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

Ο λόγος του Παπαδιαμάντη θα ζωντανέψει λοιπόν μέσα από τους ήρωες των χριστουγεννιάτικων διηγημάτων: «Η Σταχομαζώχτρα», «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Ο Αμερικάνος». Μια παράσταση εμπνευσμένη από τη γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των διηγημάτων του Άγιου της λογοτεχνίας μας.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου, που θα παίξει επί σκηνής παραδοσιακά όργανα ενώ ύμνους και τραγούδια θα αποδώσει η Πατρινή ερμηνεύτρια με την υπέροχη, αισθαντική φωνή Δώρα Πετρίδη.

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι: Κατερίνα Δελή, Τάκης Καραγιάννης, Μαίρη Κωστακοπούλου, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Χρήστος Μαράντης, Θάνος Μενεγάτος, Διαμάντω Σαλαγιάννη και Νώντας Φωκάς.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλ. 6948480298 και μετά τις 19.30 στο 2610223884.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture