Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η "Τρελή του Σαγιό" του ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάστηκε στο Κέντρο Κράτησης Αγ. Στεφάνου

Πάτρα: Η "Τρελή του Σαγιό" του...

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2017

Την περασμένη Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 το σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΠΕΘΕ Πάτρας, πραγματοποίησε 2 παραστάσεις του έργου «Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, οι οποίες δόθηκαν στη βιβλιοθήκη του Κέντρου Κράτησης Πάτρας στον Άγιο Στέφανο. Η ανταπόκριση των κρατουμένων ήταν μεγάλη και συγκινητική.

Οι κρατούμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αστείο έργο και δημιουργήθηκε μία ξεχωριστή επικοινωνία μεταξύ των ηθοποιών της παράστασης και του κοινού, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, όπως είναι οι φυλακές.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε για τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στο χώρο της φυλακής ενώ τη δεύτερη μέρα την παράσταση απόλαυσαν τα μέλη του θεατρικού εργαστηρίου του Κέντρου Κράτησης Πάτρας και άλλοι κρατούμενοι.

Στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το σχήμα «Άρμα Θέσπιδος» και με την συγκεκριμένη παράσταση, επιθυμεί να φτάσει το θέατρο σε θεατές που δεν είναι δυνατόν να βρεθούν σε μια θεατρική αίθουσα της Πάτρας και κυρίως να παρακολουθήσουν μία παράσταση που ψυχαγωγεί αλλά συνάμα δεν αγνοεί και την πραγματική εικόνα της σημερινής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture