Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα στις 11 Δεκεμβρίου στο Public Café Συντάγματος

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέ...

Ο σημαντικός συγγραφέας έφυγε από τη ζωή πριν από 3 χρόνια

Ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 17 Μαΐου 1931 και έφυγε από τη ζωή στις 5 Δεκεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί από τα Public και τις εκδόσεις Πατάκη τη Δευτέρα 11/12/2017 στις 20.30 στο Public Café Συντάγματος στην Αθήνα. Tο πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2014, πριν από 3 χρόνια ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη από συγγενικό του πρόσωπο «με εμφανείς μώλωπες στο λαιμό και το πρόσωπο».

Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014 στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών, με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων «ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο πεζογράφο Μένη Κουμανταρέα, που έζησε, αγάπησε και έγραψε όπως κανένας άλλος, για την πόλη της Αθήνας». Όπως αργότερα εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, ο Μένης Κουμανταρέας είχε δολοφονηθεί.

Ο εκλιπών δημιουργός άνηκε στη δεύτερη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής πεζογραφίας και στα έργα του το στοιχείο του κοινωνικού ρεαλισμού συνυπάρχει με το αίσθημα της αποξένωσης, της χαμένης αθωότητας και το εκλεπτυσμένο χιούμορ. Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος, ο Μένης Κουμανταρέας θεωρείται από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους των ελληνικών γραμμάτων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Αρχιμανδρίτης, ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος

Ανδρέας Λαπούρτας, αρχαιολόγος-μουσειολόγος

Βαγγέλης Ραπτόπουλος, συγγραφέας και η Αλεξάνδρα Τράντα, διαχειρίστρια του έργου του Μένη Κουμανταρέα.

Συμμετέχουν οι συντελεστές των θεατρικών παραστάσεων των έργων του Μένη Κουμανταρέα που ανεβαίνουν στην Αθήνα.

Αρκετά από τα βιβλία του επανεκδόθηκαν όπως η «Βιοτεχνία Υαλικών» και η «Κυρία Κούλα». Στην «Βιοτεχνία Υαλικών» αφηγείται την ιστορία της Μπέµπας και του Βλάση Ταντή, που διατηρούν ένα µαγαζί µε γυαλικά. Εκείνη θεληµατική και ανήσυχη µε τους άλλους άντρες. Εκείνος καταθλιπτικός κι αιώνια ερωτευµένος µε τη γυναίκα του. Τους πλαισιώνουν ο Βάσος και ο Σπύρος, δύο φίλοι κωµικοτραγικοί.

Μια ιστορία χαµένων ιδεολογιών και ξοφληµένων ονείρων στη µεταπολεµική Ελλάδα. Ένα βιβλίο-σταθµός στην πορεία του συγγραφέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture