Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Sundance

To «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθν...

Ο σκηνοθέτης αναμένεται να παραστεί στο Φεστιβάλ που διεξάγεται τον Ιανουάριο

Με τη 2η ταινία του, με τίτλο «Οίκτος», ο σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης επαναλαμβάνει την επιτυχία του «L» και θα κάνει την πρεμιέρα του στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition του διάσημο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς – Sundance στη Γιούτα όπου δημιουργός και ιμπρεσάριος του παραμένει εδώ και 30 και πλέον χρόνια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Στην ταινία «Οίκτος - Pity» πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Δρακόπουλος, γνωστός από παραστάσεις stand up comedy αλλά και από τη σειρά «Το σόι σου» του Alpha.

Το 2012, όπως γράφει το flix.gr, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη έγινε η πρώτη ελληνική ταινία που διαγωνίστηκε ποτέ στο Φεστιβάλ του Σάντανς στη μακρινή ορεινή Γιούτα των ΗΠΑ, ξεκινώντας μια καριέρα που συνεχίστηκε στα φεστιβάλ και τις αίθουσες του κόσμου, συστήνοντας στο διεθνές κοινό ακόμη έναν ιδιοσυγκρασιακό δημιουργό του νέου ελληνικού σινεμά.

Πέντε χρόνια μετά, η 2η μεγάλου μήκους ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, ο «Οίκτος», θα κάνει και αυτή πρεμιέρα στη Γιούτα, στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών εκτός Αμερικής (του διεθνούς τμήματος), επικυρώνοντας τη θέση του δημιουργού του ως το αγαπημένο παιδί του αμερικανικού φεστιβάλ, όπως σημειώνει το flix.gr.

Ο Μπάμπης Μακρίδης και η παραγωγός της ταινίας Αμάντα Λιβανού αναμένεται να παραστούν στο Φεστιβάλ του Σάντανς τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Μπάμπης Μακρίδης ανέφερε για τη σημαντική αυτή επιλογή της ταινίας του από το Σάντανς.

«Η υλοποίηση της ταινίας μας αποτελούσε για πέντε χρόνια μια παράλληλη κρυφή ζωή μέσα στην ζωή. Μια ζωή που μοιράζεσαι με λίγους ανθρώπους, τους συνεργάτες σου.

Όταν έρχεται η στιγμή να αποκαλύψεις την κρυφή αυτή ζωή στους άλλους, στην πραγματική ζωή, θέλεις το μέσο που θα την μεταφέρει να είναι το κατάλληλο. Νομίζω ότι το μέσο που βρήκαμε είναι ότι καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Επίσης τώρα είμαστε πιο έμπειροι και λιγότερο αγχωμένοι από την πρώτη μας επίσκεψη στο Sundance. Ξέρουμε ότι θέλει πιο ζεστά ρούχα».

Το σενάριο του φιλμ «Οίκτος» συνυπογράφουν ο συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου, Ευθύμης Φιλίππου και ο Μπάμπης Μακρίδης, και αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άνδρα εθισμένου στη θλίψη, που έχει τόση ανάγκη τον οίκτο, που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να τον εκμαιεύσει από τους άλλους. Αυτή είναι η ζωή ενός άνδρα σ' έναν κόσμο που δεν είναι αρκετά σκληρός γι' αυτόν.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Γιάννης Δρακόπουλος. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Εύη Σαουλίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Νίκος Καραθάνος, Παναγιώτης Τασούλης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Κώστας Κωτούλας, ΜαρίσσαΤριανταφυλλίδου και ο Βίκτωρ Αρδίττης.

*To Sundance Film Festival 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 28 Ιανουαρίου κι όπως διαβάσαμε επιλέχθηκαν να προβληθούν 110 ταινίες από 29 χώρες. Είχαν συνολικά υποβληθεί περισσότερες από 13.000 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture