Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Πάτρας – Τι λένε οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι

Στις κάλπες οι δικηγόροι της Πάτρας – Τι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιες είναι οι θέσεις τους

Η ώρα της… κρίσης έφτασε για τους δικηγόρους της Πάτρας, οι οποίοι καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν τον διάδοχο του Νίκου Παπάκου, ο οποίος μετά από δύο θητείες στη θέση του προέδρου του Συλλόγου, αποφάσισε να αποσυρθεί. Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοί του είναι οι Θανάσης Ζούπας, Τέτη Τζαμαλούκα και Τάκης Παπαδόπουλος.

Οι καλπες θα στηθούν στην αίθουσα 4 του Δικαστικού Μεγάρου, από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Την Κυριακή οι εκλογές στο Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας - Οι υποψηφιότητες για την Προεδρία και το Διοικητικό Συμβούλιο

Το τελευταίο διάστημα οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν ανοιχτά σε θέματα που αφορούν τους δικηγόρους και λίγο πριν τις κάλπες το thebest.gr παρουσιάζει θέσεις τους αλλά και τα σχέδια που θέλουν να υλοποιήσουν αν βρεθούν στη θέση του Προέδρου.

Πάτρα: Το ιδιότυπο... debate των υποψηφίων πρόεδρων του Δικηγορικού Συλλόγου -ΦΩΤΟ

Θανάσης Ζούπας (Β΄ αντιπρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ.)

"Βασικό θέμα είναι η σχέση δικηγόρου- δικαστή. Πολλές φορές υπάρχει άσχημη συμπεριφορά από τους δεύτερους ειδικά απέναντι σε νέους δικηγόρους.  Ακόμα, πιστεύω ότι πρέπει να είναι αξιοπρεπέστερες οι συνθήκες εργασίες μας. Όλοι καμαρώνουμε για το δικαστικό μέγαρο αλλά θα πρέπει παράλληλα να υπάρχει και κάποιος χώρος έτσι ώστε να εξυπηρετούνται με κάποια άνεση οι δικηγόροι που πολλές φορές βρίσκονται σε αίθουσες 2 επί 3 και δεν μπορούν να ανοίξουν... ούτε τη τσάντα τους" δηλώνει.

Σημαντικό θέμα για τον Θανάση Ζούπα είναι και η λειτουργία της Ολομέλειας.

"Σκοπός μου είναι μία ολομέλεια προληπτική που θα στοχεύει κάπου και θα συγκαλείται για να επιτύχει κάτι. Όλο συγκαλείται για να αποτρέψει κάτι. Θα έπρεπε να διαθέτει άτομα που θα ασχολούνται με την ανίχνευση δικηγορικής ύλης  και που θα στοχεύουν εκεί. Αυτό δεν το έχω δει μέχρι τώρα. Δε ξέρω αν και σε τι βαθμό θα καταφέρω να το επιτύχω αλλά αυτός ο τωρινός τρόπος λειτουργίας της ολομέλειας είναι ψεγάδι" αναφέρει.

Σε σχέση με το αποθεματικό τονίζει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση συναδέλφων που έχουν ανάγκη.

Τέλος υποστηρίζει ότι: "Θα γίνονται πολλές ημερίδες οι οποίες θα αφορούν την πρακτική δικηγορία και θα είναι στοχευμένες.

Θα σχετίζονται με θέματα που συναντάμε καθημερινά στη δικηγορία. Αυτό δε σημαίνει ότι θα υστερούμε σε επιστημονική κατάρτιση. Εάν υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων που θέλει να παρακολουθήσει κάποιο συνέδριο θα καλύπτει ο Σύλλογος το κόστος συμμετοχής και μετακίνησης".

Τέτη Τζαμαλούκα και Θανάσης Ζούπας

Τέτη Τζαμαλούκα και Θανάσης Ζούπας

Τέτη Τζαμαλούκα και Θανάσης Ζούπας

Τέτη Τζαμαλούκα

"Θεώρησα ότι η υποψηφιότητα μου μπορεί να προσφέρει αλλαγή στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 15 χρόνια. Οι συνυποψήφιοι που διεκδικούν μαζί με εμένα το χρίσμα είναι επί 15 χρόνια στο Συμβούλιο. Θεωρώ ότι εξαντλήθηκε ο χρόνος τους και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι άλλο. Έχω να προσφέρω καινούργια πράγματα" δηλώνει.

Όπως τονίζει:" Τα προβλήματα του κλάδου μας έχουν γιγαντωθεί την τελευταία επταετία. Εάν οι σύλλογοι δεν είναι ενωμένοι δεν θα αποδώσει καρπούς οποιαδήποτε μεμονωμένη προσπάθεια. Εάν εκλεγώ, θα εστιάσω στην αύξηση της δικηγορικής ύλης απαιτώντας και διεκδικώτας ακόμα και από την κυβέρνηση να ανοίξει κάποιες θέσεις όπου θα απασχολούνται δικηγόροι".

"Θα σκεφτόμουν να κάνω και κάποιο κέντρο φύλαξης παιδιών των δικηγόρων όπου θα γίνεται και ενισχυτική διδασκαλία έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς δικηγόροι να ασκούν το επάγγελμά τους χωρίς να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του πού να αφήσουν τα παιδιά τους ενώ ασκούν τα καθήκοντά τους" ανέφερε σχετικά με τα σχέδια που έχει.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών)

"Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα Σύμβουλος είναι περιορισμένος. Θεωρώ ότι κλείνει ένας κύκλος και Θα ήθελα να προσπαθήσω από την θέση του προέδρου να αφήσω το στίγμα μου σε συνεργασία βέβαια με το Διοικητικό Συμβούλιο" δηλώνει.

Σκοπός του είναι η πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού  αλλά και η παρέμβαση στις άσχημες συμπεριφορές δικαστών.

"Στοχεύω σε δύο κομμάτια. Αρχικά στα θέματα καθημερινότητας. Είναι τα πιο σοβαρά. Είναι αυτά που ζούμε καθημερινά κατά την άσκηση της δικηγορίας. Στη συνέχεια έρχονται τα θεσμικά. Πιστεύω ότι από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τα καθήκοντα του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να διεκδικήσει τη μείωση του ποσού των εισφορών μας στους Δικηγορικούς Συλλόγους και να μειωθούν τα χρήματα που δίνουμε στα διπλότυπα.

Θα πρέπει να μειώσουμε τα χρήματα που πληρώνουμε στο Σύλλογο μας για την έκδοση πιστοποιητικών κλπ. Πρώτη προτεραιότητα θα είναι να μειωθούν οι δαπάνες του Συλλόγου και να συνεχίσει να λειτουργεί με διαφάνεια"  αναφέρει.

Για τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο μεγάλο θέμα είναι το αποθεματικά. "Θα πρέπει να υπάρξει μία επιτροπή, όχι μόνο από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να εξεταστεί η καλύτερη αξιοποίηση του" τονίζει.

Όπως αναφέρει: "Μακρά παράδοση στην παραγωγή επιστημονικού έργου. Αυτά που έγιναν στην Πάτρα από Ημερίδες ήταν σπουδαία αλλά αισθάνομαι ότι τα εξαντλήσαμε και ότι πρέπει από εδώ και πέρα οι εκδηλώσεις να σχετίζονται με πρακτικά θέματα  και να στοχεύουν στην κατάρτιση και την εξειδίκευση σε ζητήματα καθημερινής δικηγορίας

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις