Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΛΙΛΑ ΜΠΑΚΛΕΣΗ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΣΦΕΝΔΟΝΗ"- ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ thebest.gr

Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΛΙΛΑ ΜΠΑΚΛΕΣΗ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟΓΡΙ...

Στη βραβευμένη με Πούλιτζερ "Αμφιβολία"με Ρούλα Πατεράκη, Νίκο Κουρή

Η Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση, απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου αλλά και του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεχίζει με προσεκτικά επιλεγμένα βήματα την σταθερά ανοδική της πορεία στο θέατρο. Το πλατύ κοινό την γνώρισε και την συμπάθησε μέσα από τον ρόλο της έφηβης Έλλης στο τηλεοπτικό σήριαλ «Ταμάμ» του ΑΝΤ1 ενώ οι σινεφίλ την πρόσεξαν στην ιδιαίτερη ταινία «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου αλλά και στον «Παράδεισο» του Παναγιώτη Φαφούτη.

Η Λίλα Μπακλέση μετά από ένα μικρό διάλειμμα από τις καλλιτεχνικές της υποχρεώσεις (είχε πάει στο Λονδίνο όπου έκανε και θεατρικά σεμινάρια) επέστρεψε δριμύτερη και όπως μας είπε μιλώντας στο thebest.gr, ξεκινά πρόβες την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 για μία ιδιαίτερη θεατρική παράσταση με τίτλο «Αμφιβολία» που θα ανέβει τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2018 στο θέατρο Σφενδόνη στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου της εταιρείας Λυκόφως.

Η Λίλα Μπακλέση θα παίξει πλάι στην Ρούλα Πατεράκη και τον Νίκο Κουρή και μία ακόμη ηθοποιό, σ’ ένα θεατρικό του Τζον Πάτρικ Σάνλει που έχει τιμηθεί το 2005 με βραβείο Πούλιτζερ και τρία χρόνια αργότερα έγινε κινηματογραφική ταινία από τον ίδιο με την Μέριλ Στριπ, τον αξέχαστο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και την Έιμι Άνταμς. Το στόρι μας μεταφέρει στην ταραγμένη Αμερική της δεκαετίας του '60, όπου η αυστηρή καλόγρια-διευθύντρια ενός καθολικού σχολείου του Μπρονξ στη Ν. Υόρκη, η Αλοΐσιους, την οποία θα υποδυθεί η Ρούλα Πατεράκη, κατηγορεί τον προοδευτικό ιερέα Φλιν (θα τον ενσαρκώσει ο Νίκος Κουρής) για σεξουαλική παρενόχληση – κακοποίηση ενός νεαρού μαθητή.

Την ίδια στιγμή η νεαρή και άπειρη καλογριά, η αδελφή Τζέιμς (τον ρόλο που είχε κάνει η Έιμι Άνταμς στην ταινία αναλαμβάνει στην παράσταση η Λίλα Μπακλέση) που είναι καλοπροαίρετη και συμπαθεί τον ιερέα, θα κατηγορηθεί από την αυταρχική διευθύντρια για αφέλεια.

«Η παράσταση που ετοιμάζεται ν' ανέβει στο θέατρο Σφενδόνη, θα είναι διασκευή του θεατρικού αυτού που μιλά για την πιθανή κακοποίηση ενός παιδιού σ’ ένα καθολικό σχολείο τη δεκαετία του ’60. Θα κάνω το ρόλο της νέας καλόγριας που στην ταινία του 2008 είχε υποδυθεί η Έιμι Άνταμς. Περιμένω με ιδιαίτερη αγωνία να ξεκινήσουμε τις πρόβες.

Η Ρούλα Πατεράκη και ο Νίκος Κουρής είναι εξαιρετικοί και αναμένω με ξεχωριστό ενδιαφέρον αυτή τη συνεργασία. Για την Ρούλα Πατεράκη με ενδιαφέρει πολύ ο τρόπος που δουλεύει πάνω στο λόγο», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Λίλα Μπακλέση, η οποία έδειξε ιδιαίτερα χαρούμενη και ευδιάθετη μόλις της είπαμε ότι τηλεφωνούμε από την γενέτειρα της, την Πάτρα.

Για τηλεόραση δεν έχει κάτι καινούριο στα σκαριά. Όπως μας είπε δεν νομίζει να έχει τον χρόνο να παίζει και στην τηλεόραση προτιμώντας να αφοσιωθεί στην παράσταση που ξεκινά σύντομα πρόβες.

Να θυμίσουμε ότι η Λίλα Μπακλέση έχει ήδη παίξει σε αξιόλογες παραστάσεις όπως το έργο «Αυτή η νύχτα μένει» πέρυσι, η «Γκάμπυ», οι «Μυστικοί αρραβώνες» και ο «Ματωμένος γάμος».

Το ξεκίνημα της το είχε κάνει από τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Πάτρας όπως του «Ρεφενέ».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture