Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Nανόπουλος στο thebest.gr: Η Ιατρική Σχολή της Πάτρας έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο- ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτρης Nανόπουλος στο thebest.gr: Η Ια...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Μίλησε στο Συνεδριακό Κέντρο

Στην Πάτρα βρέθηκε απόψε ο κορυφαίος Έλληνας αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος ο οποίος μίλησε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τα 40χρόνια της Ιατρικής σχολή του Πανεπιστημίου. To τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Distinguished Professor of High Energy Physics, Texas A&M, University, USA, θα εκφωνήσει την κεντρική ομίλια της εκδήλωσης με τίτλο: «Φυσική και Ιατρική».

Πάτρα: Επετειακή εκδήλωση απόψε για τα 40 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου με ομιλία Δ. Νανόπουλου

Λίγο πριν την εκδήλωσε μίλησε στο thebest.gr για την παρουσία του στην πόλη και την συμμετοχή του στην εκδήλωση.

"Σήμερα πραγματοποιείται μία σημαντική εκδήλωση στην Πάτρα για 40 χρόνια της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μία σχολή που είναι στολίδι, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση καθώς έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Αν και δεν έχω κάποια ειδική σχέση με την Πάτρα, την έχω επισκεφθεί πολλές φορές αφού πρόκειται για μία από τις ομορφότερες πόλεις που είναι και πολιτιστικό κέντρο. Το Πανεπιστήμιο της έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην θέση που κατέχει η πόλη" εξήγησε ο Δημήτρης Νανόπουλος.

Τέλος, τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή να είναι ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση και ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση χωρίς δεύτερη σκέψη.

* Η επετειακή εκδήλωσηθα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 (ώρα: 19.00), στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με μουσική παρέμβαση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Οι πρώτοι καθηγητές

Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι γιατροί στο Τμήμα Ιατρικής ήταν οι: Μιχαήλ Μαραγκουδάκης, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Διονύσης Μπονίκος, Ξενοφών - Γεράσιμος Κονδάκης, Νικόλαος Μπεράτης, Απόστολος Βαγενάκης, Ιωάννης Δημόπουλος, Εμμανούηλ Μπεχράκης.

 

22:10 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όταν τον ρωτάνε, τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ωραία που λέει με την καθημερινότητα και σε τι αφορούν τους απλούς πολίτες, εκείνος του προτρέπει να κοιτάξουν τα αποτελέσματα στην «βιολογία» και την ιατρική».

Ο κ. Νανόπουλος στην τοποθέτησή του δεν θέλησε να μιλήσει για την τεχνολογία αλλά να δουν οι πολίτες πόσο οι βασικές αρχές της κβαντικής φυσικής έχουν μεγάλη σημασία. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά είναι «ένα», στο τέλος και η φυσική έχει προσφέρει πάρα πολύ στον κόσμο, πέρα από ότι της δίδεται ως μερίδιο», σημείωσε ο κ. Νανόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις